Пловдивският районен съд освободи под гаранция Тодор Чалъков, по-известен като

...
Пловдивският районен съд освободи под гаранция Тодор Чалъков, по-известен като
Коментари Харесай

И Тошо Куката излезе от ареста под гаранция СНИМКИ

Пловдивският областен съд освободи под гаранция Тодор Чалъков, по-известен като Тошо Куката. 

" Депозирали сме искане за смяна на мярката, тъй като са отпаднали и основанията за " най-тежка " мярка " сподели юристът му Георги Кутрянски. " Първоначално се смяташе, че той може да влияе в хода на производството, само че това към този момент не е по този начин. Към сегашния миг са събрани всички нужни доказателства и следва само да бъдат предявени материалите по делото. Тоест всички процесуално следствени дейности са завършили, а и към този момент е изминал срокът от 2 месеца и тази мярка към този момент се явява нецелесъобразна и незаконосъобразна " съобщи юристът, съобщи.

Адвокатът изиска Тошо Куката да бъде освободен с мярка " парична гаранция " или " подписка ". Той добави, че другите двама обвинени към този момент са с по-леки ограничения за неотклонение и посочи, че клиентът му с нищо не е по-различен от тях.



Прокурорът също  съобщи, че би трябвало да се почете молбата на отбраната, тъй като към този момент изтича законовият период за задържане. В последните си думи към съда Тошо Куката също пожела да бъде освободен под гаранция или с подписка. помоли да е по-ниска, защото е незает. 

Куката беше доведен в правосъдната зала под стража и със бранителя си юрист Георги Кутриянски. В съда са и родителите на Чалъков. 

Припомняме, че тримата инфлуенсъри Чеченеца, Тошо Куката и Емили са привлечени като обвинени за това, че на 03 април 2023 година в Пловдив, като причинители са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, а точно – в търговски център пред голям брой жители са склонили момче със характерни потребности да бъде вързан в региона на шията за колан, стоешком на колене да имитира придвижванията на куче, на което се дават команди и подмятат предмети.

Tik Tok звездите го развеждали на мотив на последния етаж в мол " Пловдив ". Давали му команди " лай ", " донеси " и очаквали от него съответстващо държание. Случката, която е снимана на видео, провокира бурна реакция в обществото и последваха ограничения от страна на управляващите.

На 18 май Емили Тротинетката беше освободена дефинитивно от ареста с мярка за неотклонение „ гаранция ” от 1500 лв.. На 25 май и другият участник в скандалното видео - Чеченеца, също беше пуснат под гаранция от 1500 лв..

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР