Пловдивският окръжен съд постанови задържане под стража на 42 годишния

...
Пловдивският окръжен съд постанови задържане под стража на 42 годишния
Коментари Харесай

Оставиха в ареста убиеца на рейнджърката Десислава Стоянова

Пловдивският областен съд постанови задържане под стража на 42 годишния Светослав Каменов, който е упрекнат в умишленото ликвидиране на Десислава Стоянова. 40 годишната жена, военнослужеща в 61-ва Механизирана Стрямска бригада в Карлово, бе в неопределеност осем дни, до момента в който трупът и не бе открит в ракла под диван в жилище на обвинения. До развръзката се стигна откакто той се е предал самичък на собствен познат- служител на реда в родното му село Зверино, Врачанско.
Убийството е осъществено на 29 ноември , стана ясно в съда, трети човек е закарал килъра и жертвата до жилището на Каменов в землището на Сопот, където ги оставил. На 30 ноември Каменов отива в София при някогашната си другарка, с която обаче се скарали и той тръгнал за Благоевград, а оттова през зелена граница и без регистрации е минал в Гърция. На 7 декември се върнал и отишъл в Зверино, като се обадил на брата на някогашната си съпруга- служител на реда. Изрично изискал единствено с него да се срещне, само че той довел още двама служители на реда. Пред тримата Каменов разказал какво е станало- " Хванах я за врата и нещо изпука ", били думите му. Той скрил тялото в раклата под дивана и заковал капака. Изгорил документите и.

Светослав Каменов е някогашен рейнджър, взел участие в три задачи. Той е един от потърпевшите при офанзивата в Кербала. Преди да се уволни от армията, е обучавал рейнджъри. По данни на обвиняването познанството му с жертвата е оттова. Все още не е явен претекстът на убийството, съгласно отбраната подобен няма, а обвиняването се основава на косвени данни. След задържането си Каменов не е давал пояснения и не е правил признания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР