Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Г. М. и наложи наказание

...
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Г. М. и наложи наказание
Коментари Харесай

Осъдиха хванатите с подкуп инспектори от БАБХ

Пловдивският областен съд осъди подсъдимия Г. М. и наложи наказване в размер на 1 година и 6 месеца отнемане от независимост при първичен общ режим и санкция в размер на 5000 лв. и го лиши от право да заема държавна служба от ранга „ основен контрольор “ и по-висока, в системата на БАБХ за период от 2 години, както и от право да упражнява специалността „ доктор по ветеринарна медицина “, също за период от 2 години.

Съдът осъди подсъдимия по същото дело С. Н. на 1 година отнемане от независимост, като на съображение член 66 ал.1 от Наказателен кодекс отсрочи изтърпяването на по този начин наложеното наказване за период от 3 години, и санкция в размер на 2000 лв., и го лиши от право да заема държавна служба от ранга „ шеф отдел “ и по-висока в системата на БАБХ за период от 1 година и 6 месеца.

Всеки от двамата подсъдими беше приет за отговорен в това, че в интервала 22 – 26 юни 2019 година в с. Искра, област Пловдивска и гр. Първомай, област Пловдивска, Г. М. като длъжностно лице - основен контрольор в община Първомай в отдел „ Здравеопазване на животните “ към Областна дирекция по сигурност на храните – Пловдив при Българска организация по сигурност на храните, като причинител, в съучастничество със С. Н., също като причинител, длъжностно лице – шеф отдел „ Здравеопазване на животните “ към Областна дирекция по сигурност на храните – Пловдив при Българска организация по сигурност на храните, също като причинител, е изискал и приел подарък, който не му се следва, с цел да не извърши дейности по работа – да не сформира акт за определяне на административни нарушавания по реда на член 417 алинея 1 от Закона за ветеринарномедицинска активност, като подкупът е осъществен посредством изнудване чрез корист със служебното състояние, като в интервала 22 – 24 юни 2019 година в с. Искра и в гр. Първомай, обл. Пловдив, е изискал от И. Т., а на 26 юни 2019 година е приел от Г. К. подарък – пари на стойност 1000 лв. и хранителни артикули на обща стойност 84,28 лв., или всичко на обща стойност 1084,28 лв. – закононарушение по член 301 алинея 1 вр. с член 20 алинея 2 вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Пловдивския апелативен съд.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР