Пловдивският бизнесмен, почетен консул на Русия в Пловдив и бивш

...
Пловдивският бизнесмен, почетен консул на Русия в Пловдив и бивш
Коментари Харесай

Гергов за Панаира: Политически манипулации, няма да руша нещо, която е правено 130 години

Пловдивският предприемач, почетен консул на Русия в Пловдив и някогашен районен водач на Българска социалистическа партия Георги Гергов ще апелира отхвърли на Агенцията по вписванията да записва решението на Общото заседание на дружеството " Пълдин туринвест " за нарастване на капитала му с акциите на Варна в Пловдивския панаир. Отказът е от през вчерашния ден - 18.01.2023 година и може да се апелира в 7-дневен период пред Окръжен съд - Пловдив.

" Внасям жалбата си в съда още в понеделник ", заяви за Агенция " Фокус " Георги Гергов. Разбира се, че ще апелирам. Има съд в страната и аз ще апелирам, съдът е последна инстанция ", безапелационен бе Гергов.

Като политически операции дефинира предприемачът всички опити да бъде спрян да придобие още 29% от акциите на Панаира. Твърди, че няма никакви планове да трансформира статута на Панаира и да прави нещо друго на това място.

" Нищо не желая да върша с Панаира. Ако съм желал, съм можел да го направя и при дялов капитал от 51%. Нито имам подадени документи за Подробен устройствен план, нито имам желание да строя. Това са цялостни политически операции, Панаирът ще си остане на Пловдив. Аз да не съм от Каспичан ", сподели още Гергов. 

Той счита, че сега се бърка неговата роля на почетен консул на Русия с ситуацията му в Панаира, както и с това кое е добре, и кое не за Пловдив. 

Според Гергов, когато Панаирът е бил безстопанствен и с големи задължения, никой не се е интересувал от него. Сега, когато е оздравен, е станал доста забавен за някои хора.

" Аз да не съм анормален човек, та да разрушавам нещо, която е правено 130 години. Никакви жилища няма да никнат там. Аз съм 17 години в Панаира. Аз съм си пловдивчанин, Панаира си ми е на сърце и няма да върша дивотии, не съм и имал такива планове. Това са предизборни операции на хората ", добави още Георги Гергов.

Припомням, че общинските съветници от " Демократична България " в Пловдив настояха неотложно да бъде поискано прекъсване на вписването за увеличението на капитала на " Пълдин Туринвест "  чрез апорта на варненските акции, с което Георги Гергов стана мажоритарен собственик на Пловдивския панаир, с актиции от 79%.

Искането бе адресирано до кмета на града Здравко Димитров, откакто Гергов съобщи регистриране пред Търговския указател.

Така " Пълдин Туринвест ", като мажоритарен притежател, ще може да взема всички решения за Панаира. Страховете на пловдивчани са, че може да се стигне даже до закриването му и потреблението на площите му за ново строителство. Той е ситуиран върху близо 350 декара земя, наоколо до центъра на Пловдив. Останалите 20% общинско присъединяване не биха били решаващи за ориста на Панаира.  

Георги Гергов получи Пловдивския панаир през 2006 г. при ръководството на кмета Иван Чомаков, когато на власт бяха Българска социалистическа партия, Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи. Тогава акциите на Пловдивския панаир си поделиха публично-частното сдружение “Пълдин Туринвест " на Гергов и община Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР