Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под стража“

...
Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под стража“
Коментари Харесай

Задържаният със 105 кг хероин на „Капитан Андреево“ остава в ареста

Пловдивският апелативен съд удостовери мярката за неотклонение „ задържане под стража “ за хванатия при контрабанда на близо 105 кг хероин мъж с турско и френско поданство. Той апелира наложения му от Хасковския областен съдарест, като упорства мярката да бъде изменена в „ парична гаранция “.

Мъжът е арестуван на 15 август на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ при направили инспекция на управлявания от него „ Фолксваген “ с френска регистрация. Откритият опиат е на обща стойност 9.5 милиона лв..

Според прокуратурата контрабандата е в изключително огромни размери, а казусът - изключително тежък, като плануваното от закона наказване е от 15 до 20 години затвор и санкция от 200000 до 300000 лв..

Според апелативните магистрати макар ранния стадий на следствие са събрани задоволително доказателства, от които може да се направи извод, че има обосновано съмнение в огромна степен за съпричастност към действието, в което е упрекнат. В тази тенденция са обясненията му и разпитите на чиновниците, които са били на промяна. Първоначално обвиненият отказал инспекция, което привлякло вниманието на митничарите. В тайници на мястото на аварийна гума и под седалките били открити 209 пакета, опаковани с тиксо, а веществото в тях реагирало при осъществения полеви тест на хероин.

Съдът счете, че има действителна заплаха мъжът да извърши закононарушение или да се укрие при по-лека мярка за неотклонение, защото е непознат жител и няма адрес в България. Направил е признания, само че с оглед демонстрираната нелегалност и методът, по който са укрити в автомобила опиатите, заплахата да извърши закононарушение, също е действителна. Поради това Апелативният съд одобри, че най-адекватната мярка за неотклонение, е „ задържане под стража “. Определението е окончателното и не предстои на обжалване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР