Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под стража“

...
Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под стража“
Коментари Харесай

Пловдивските съдии решиха за сириеца, заловен със 105 кг хероин

Пловдивският апелативен съд удостовери мярката за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на Халил Исмаил, който е хванат при контрабанда на близо 105 кг хероин. Обвиняемият, който е с турско и френско поданство, апелира ареста си, натрапен му от Хасковския областен съд като упорства мярката му да се промени в парична гаранция.

На 15.08.2022 година митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “ са направили инспекция на " Фолксваген “ с френска регистрация, ръководен от Исмаил. Открили са наркотичното вещество, което е на обща стойност девет и половина милиона лв.. Според прокуратурата контрабандата е в изключително огромни размери, а казусът - изключително тежък. За това закононарушение наказателният кодекс планува от 15 до 20 години отнемане от независимост и санкция от 200 000 до 300 000 лв..

Служителите го отвели към Районното ръководство за тестване за алкохол и опиати, при което мъжът сложил 200 евро в джоба на униформата на младши полицейски контрольор Александър Александров за да избегне инспекцията. Последвало е задържането му, а пробата отчел приложимост на метамфетамин. При обиск в него е открита хартиена сгъвка с 2 грама бяло кристално вещество.

Според апелативните магистрати, макар ранния стадий на следствие, са събрани задоволително доказателства, от които може да се направи извод, че има обосновано съмнение в огромна степен за съпричастност на Исмаил към действието, в което е упрекнат. В тази тенденция са обясненията на Исмаил и разпитите на чиновниците, които са били на промяна. Първоначално обвиненият отказал да го ревизират. Това заострило вниманието на митничарите. В тайници на мястото на аварийна гума и под седалките били открити 209 пакета, опаковани с тиксо, а веществото в тях реагирало при осъществения полеви тест на хероин.

Съдът счете, че има действителна заплаха Халил Исмаил да извърши закононарушение или да се укрие при една по-лека мярка за неотклонение, защото е чужд  (б.р. - сирийско гражданство)гражданин и няма адрес в България. Направил е признания, само че с оглед демонстрираната нелегалност и методът, по който са укрити в автомобила опиатите, заплахата да извърши закононарушение също е действителна. Поради това Апелативният съд одобри, че най-адекватната мярка за неотклонение, към сегашния миг, по отношение на него е " задържане под стража “.

Определението на Апелативния съд е окончателното.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР