Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Георги Сапунджиев, постановено

...
Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Георги Сапунджиев, постановено
Коментари Харесай

Обрат с мъжа, прегазил малкия Паоло! Лъсна голям скандал - като затворник ползвал повече отпуски от всички нас!

Пловдивският апелативен съд анулира условното предварително освобождение на Георги Сапунджиев, постановено от Окръжен съд – Стара Загора. Така той ще би трябвало да изтърпи остатъка от наложеното му наказване, което е шест години отнемане от независимост, за това, че на 02.06.2014 година при ръководство на МПС е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на малолетното дете Паоло Иванов.

Въззивният правосъден състав одобри, че спазването на открития в пандиза ред и трудовата ангажираност на наказания по време на изтърпяване на наложеното му наказване не са задоволителни доказателства за неговото коригиране. За положително държание на Георги е бил изменен режимът на изтърпяване на наказването от " общ “ на " лек “.

Отделно от това, за позитивните му прояви, наказаният непрекъснато е бил поощряван с домакински отпуск до две денонощия, от пет денонощия и годишна отмора отвън затворническото общежитие от открит вид. В тази връзка апелативните съдии са отбелязали рядко срещаната от затворническата администрация интензивност – за престоя на Георги досега са издадени 29 заповеди за награждаване  с домакински отпуск, който в границите на по-малко от три години е в общ размер от 102 дни.

В същото време, в материалите към затворническото му досие, съществуват данни, че наказаният продължава да не приема в цялостна степен вредите, които е предизвикал с действието си и размера на наложеното му наказване. По тази причина е признато, че с държанието си Георги не е дал плануваните в закона доказателства за своето коригиране, за да  употребява изключението и привилегията на условното предварително освобождение. В противоположен случай приложението на този институт би било единствено  средство за промяна размера на наложеното на осъдения  наказване. Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР