Пловдивският адвокат Тодор Кръстев с размишления във фейсбук относно обслужването

...
Пловдивският адвокат Тодор Кръстев с размишления във фейсбук относно обслужването
Коментари Харесай

Адвокат от Пловдив: Спрете с този отвратителен All Inclusive и върнете плажовете на хората

Пловдивският юрист Тодор Кръстев с размисли във фейсбук по отношение на обслужването по българското Черноморие

Минаха повече от 30 години от измененията, а българският бизнес от сферата на туризма и услугите, като че ли е застинал при започване на 80-те години на предишния век. Изумително е просто това, че не желаят да се трансформират, а и не желаят да се научат.

Всяка година, безусловно всяка година, изключително по Черноморието, се регистрира отлив на български туристи, само че не, не и не, няма земна мощ, която да ги накара да трансформират най-малко пет-шест неща в активността си и с това най-малко малко да се приближат до обслужването, не на Малдивите или Бахамите, а до най-обикновените и прозаични курорти в Гърция и Турция.

Да, в действителност става въпрос за немного старания, които би трябвало да се създадат, само че не желаят и не желаят. Например да се ликвидира отвратителното състояние с паркирането. Няма по какъв начин човек да почива пълноценно, когато или няма къде да си паркира колата, или в случай че откри, това да му коства колкото парите, които ще похарчи за детето си през цялата отмора. Паркингите са раздадени на всякакви момченца, които дерибействат и са трансформирали това в сладостен бизнес. Ами вземете им ги просто.

Второ, върнете плажовете на хората. Да, на хората. И там нещата са отвратителни. Всички са раздадени на концесия на някакви тъмни субекти, които се държат с плажуващите като чиновници на колекторска компания.

Та, вземете ги, какво толкоз. Направете като в Гърция - чадъри и шезлонги да се употребяват против консумация. И няма да загубите, ще спечелите.

Трето, спрете с този непоносим All Inclusive по хотелите. Или го направете в действителност добър, или в действителност го махнете.

Не може кюфтетата, които си консумирал на обед, да схванеш, че са се трансформирали в чорба топчета вечерта.

Четвърто, плащайте както би трябвало на хората си, по дяволите. Няма по какъв начин да задържите личен състав и да го развивате, като им давате пари едвам преживеят.

И не на последно място - променете си манталитета. Разбирането ден година храни, не е работещо.

Научете се да мислите в вероятност, направете хората си не просто клиенти, а посетители, другари. Лигавете ги, обгрижвайте ги, накарайте ги да се почувстват специфични и те наложително ще се върнат. Не знам за какво всичко това им се вижда толкоз мъчно на нашите хотелиери и заетите в туристическия бизнес.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР