Пловдивските огнеборци от Четвърта смяна поеха днес първото дежурство за

...
Пловдивските огнеборци от Четвърта смяна поеха днес първото дежурство за
Коментари Харесай

198 спасени животи при бедствия през 2022

Пловдивските огнеборци от Четвърта промяна поеха през днешния ден първото дежурство за новата 2023 година. А всички ние я посрещаме с вяра за положителни дни и щастливи фамилии.

Макар че остарялата година бе натоварена и динамична, я изпращаме с малко носталгия, само че и с удовлетвореност- дарихме вяра и помогнахме, оказахме поддръжка и взаимност- това е равносметката от нашите „ уроци стихии “ – човешки и естествени!

През миналата година екипите на районните служби: Първа, Втора, Трета, Четвърта, Стамболийски, Карлово, Асеновград, Първомай,Хисаря, Раковски, Садово, секторите в Съединение и Лъки, секторите СОД и Летище Пловдив, работиха всеотдайно- по този начин, както постановат разпоредбите на специалността, като всеки един от сътрудниците имаше персонален принос със своя човешки капацитет.

През годината отработихме 4 980 катастрофи. Реагирахме на 3 457 сигнала за пожара, като единствено 663 от тях с материални загуби. Имаше доста напрегнати и рискови обстановки, при които хора в неволя, бяха избавени „ на косъм “.

В 1 523 случая оказахме техническа помощ и извършихме аварийно- избавителни действия. Очакването и доверието към нас са големи: хората се обръщат за помощ към нас освен в случаи на пожар, а и при произшествия и катастрофи от друго естество.

Звената на РДПБЗН- Пловдив оказаха техническа помощ и подпомагане в голям брой ситуации- паднали възрастни хора в домовете си, произшествия с паднали от височини-скали, тепе, екопътеки, помогнахме на хора, заседнали в асансьори, отключвахме стаи и порти, зад които хора бяха останали сами и в рискова обстановка за живота им.

Реализирахме акции свързани с търсене и избавяне на паднали във водоеми, затиснати от техника и затрупани от скална маса, заклещени хора и деца. За 1 301 такива сигнала осъществихме животоспасяващи акции. Във всеки от случаите „ живот против живот “, рискът си струваше, с цел да бъде избавен човек!

Най-чистите и зареждащи претърпяния в натовареното ни всекидневие бяха срещите
с деца от над 300 образователни заведения в региона, които желаеха да надникнат в тайните на нашата специалност.

Показахме им опциите на техниката, разказахме им забавни случки и образно се впуснахме в подготовка с гасене на терен, с която ги научихме, че при среща с огъня, би трябвало да работят рационално, без непотребен риск, запазвайки хладнокръвие.

Използвахме всяка опция наши екипи да вземат участие с демонстрации на техника в разнообразни детски фестивали и начинания, по време на които работихме за повишението на противопожарната просвета на деца и възрастни.
Безценно е да запалиш пламъка на вярата и увереността в човешките очи и да усетиш вярата, с която един дребен или огромен човек ти демонстрират любов и внимание за твоята грижа.

Колеги и поданици на Пловдивска област, дано 2023 ни донесе здраве и #Заедност#.

С чест и достолепие ние от Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Пловдив ще продължаваме да оказваме помощ на тези, които се нуждаят от нас и да даряваме вяра и смисъл.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР