Пловдивските делегати на Националното събрание на ГЕРБ участваха във форума

...
Пловдивските делегати на Националното събрание на ГЕРБ участваха във форума
Коментари Харесай

Делегатите на ГЕРБ в Пловдив: Важно е да имаме наш човек в п...

Пловдивските делегати на Националното заседание на ГЕРБ участваха във форума онлайн от хотел " Империал ", възложен за партийната колекция от семейството на някогашния кмет. Двете структури - на Пловдив и региона - бяха се събрали в прилежащите зали на деветия етаж. Новината за избор на някогашния кмет, народен представител и градския водач на партията Иван Тотев в Изпълнителната комисия беше посрещната с утвърждение измежду неговите последователи. Други обаче бяха учудени от решението на Бойко Борисов, само че избраха да си запазят безмълвие. Освен делегатите в събранието участваха също по този начин районните кметове на Пловдив и надлежно кметовете от ГЕРБ на общините в региона, както и ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков. Самият Тотев беше в София.

Ето и късите мнения от участници в събранието.

Здравко Димитров, кмет на Пловдив:

Призивът да затягаме редиците е подходящ

Чухме водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който начерта насоки за новата предизборна акция. В състава на ИК са определени нови членове и аз им поисквам триумф, от който ГЕРБ има потребност на идните избори. Призивът на господин Борисов, че би трябвало да затягаме редиците и да работим още по-добре за хората е доста прецизен и подходящ. Като общинска администрация ние ще оказваме помощ, както беше и до момента.

Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и координатор на ГЕРБ в региона:

Беше значимо Пловдив да има представител в Изпълнителната комисия

Промените в Изпълнителната комисия бяха предвидими. Както господин Борисов загатна, доста е тежко да носиш на гърба си изпълнителната и политическата власт. Имаше лека отмалялост и при кмета на София Йорданка Фандъкова, и при кмета на Бургас господин Николов, които бяха зам. – ръководители, а в този момент са членове.

Промените, които направихме, бяха извънредно належащи, с цел да може политическата партия ГЕРБ да се показа доста по-добре на изборите след два месеца. За Пловдив – град и Пловдив – област с 600 000 души население е извънредно значимо да има представител в ИК на ГЕРБ. За нас това е чест. Иван Тотев ще съставлява региона в управлението на партията.

Изпълнителната комисия ще има опцията да обхване по-голямата част от структурите на ГЕРБ с работа на терен и още от идната седмица, както сподели господин Борисов, ще стартират обиколки из цялата страна и срещи със структурите. Смятам, че в действителност е извънредно време това проветряване, за което приказваме толкоз години, да се случи и на идващите избори ГЕРБ да се съставлява освен от твърдите симпатизанти, само че да обхванем и периферията.

Александър Държиков, ръководител на Общинския съвет в Пловдив:

Изборът на Митов и Дончев е явен знак

Събранието мина умерено. Не може да се каже, че в състава на ГЕРБ е направено проветряване, тъй като тримата от състава на комисията сами бяха подали заявки, че повече няма да вземат участие по персонални аргументи. Изборът на новите зам.-председатели Даниел Митов и Томислав Дончев даде явен знак, че партията е насочена към център-дясно.

Радостно е, че в ИК на ГЕРБ е определен Иван Тотев., който ще съставлява структурите в Пловдив и региона.

На събранието бяха избрани ясно, тъкмо и съответно задачите и дилемите ни в предизборната подготовка и се надявам, че ще има по-добри резултати.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР