Пловдивски фирми дариха първите хуманитарни помощи във връзка с войната

...
Пловдивски фирми дариха първите хуманитарни помощи във връзка с войната
Коментари Харесай

Пловдив изпраща хуманитарна помощ за Украйна

Пловдивски компании подариха първите филантропични помощи по отношение на войната в Украйна, които ще бъдат изпратени към побратимения на Пловдив град Лвов.

Решението беше взето след видеоконферентна връзка сред кметовете на двата града, напомни  почетният консул на Украйна Димитър Георгиев, който също участва  в диалога. 

“Осигурили сме топли якета,  термо долни дрехи, якета, шапки, както и миещи артикули, шампоани, консерви и кроасани. Общо-взето доставката ще е 32 палета, задоволителни да напълним един тир. 

Не можахме да осигурим единствено медикаменти, тъй като едни компании отхвърлиха, а други споделиха, че са ги дарили на БЧК “, изясни Димитър Георгиев.

Над 40 пловдивски компании се включиха в драрителската акция за Украйна. Хранителни помощи ще се събират до петък, а в понеделник те ще отпътуват към Лвов.

Паралелно с даренията част от компаниите към този момент са наели и бежанци, пристигнали в Пловдив, на работа, означи изпълнителният шеф на Бизнеса за Пловдив Александър Стайков. „ Имаме заети позиции от монтажисти, ИТ експерти, от механически лица “, посочи Стайков.

Не всички обаче съумяват да се осъществят бързо на пазара на труда, поради административни проблеми. „ Тих безпорядък царува във всички направления. Когато украинец отиде да си изкара здравна брошура подвигат плещи. 

За да бъде признат на работа в хотел му би трябвало здравна брошура. Когато отиде в поликлиниката лекарите дават отговор: Нямаме предписание – отивайте си. Как ще наемем 200 000 индивида, няма да ги наемем. 

Те ще чакат известно време и след това ще си вземат багажа и ще отидат в прилежаща страна. Ние си работим все едно сме в спокойно време при другите условия “, сподели Георгиев.

Повечето украинци се надяват административните пречки да бъдат решени и скоро да стартират работа на българска територия
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР