Пловдивската районна прокуратура е привлякла като обвиняема 54-годишната М.Ц. за

...
Пловдивската районна прокуратура е привлякла като обвиняема 54-годишната М.Ц. за
Коментари Харесай

54-годишна е задържана за 72 часа, след като е измамила 7 земеделци със 120 000 лева

Пловдивската районна прокуратура е привлякла като обвинена 54-годишната М.Ц. за машинация в изключително огромни размери.

Към момента е било установено, че от 2014 година до момента, в Пловдив и в други градове у нас, дамата е обещавала на 7 лица аграрни производители , да им обезпечи субсидиране от неправителствени организации , което не отговаряло на истината. За задачата тя е желала авансово да получи пари от тях , с цел да ги употребява за разнообразни такси и други при обработването на документите и кандидатстването.

Пострадалите превеждали парите по електронен път или пък персонално ги предавали на М.Ц. Когато земеделските производители се обаждали да питат по кое време ще получат обещаните дотации, тя отвръщала, че има административни проблеми и трябвало да изчакат. Така общата сума, с която са били излъгани седемте потърпевши, е 120 000 лв. .

Обвиняемата е арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура–Пловдив. Продължават дейностите по следствието.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР