Пловдивската районна прокуратура е образувала проверка за евентуална фалшификация на

...
Пловдивската районна прокуратура е образувала проверка за евентуална фалшификация на
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява твърдения за фалшификация на изборите в Пловдив през 2015 


Пловдивската районна прокуратура е образувала инспекция за възможна имитация на резултатите от локалните избори в града през 2015 година, оповестиха от държавното обвиняване във вторник.

Прокуратурата се е самосезирала във връзка изказвания на някогашната ръководителка на Общинската изборна комисия в Пловдив Деница Чингарова. Тя написа по-рано денем в профила си във Facebook, че е била принудена “да фалшифицира изборите в интерес на Иван Тотев ”.

През 2015 година номинираният от ГЕРБ за втори кметски мандат Тотев стигна до балотаж против подкрепяния от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация Славчо Атанасова. Според формалните Тотев печели с преднина от едвам 1416 гласа.

Чингарова в този момент декларира, че подправила тези резултат, тъй като е била “принудена със опасност към децата ми ”. Затова и прокурорската инспекция е формирана за вероятно осъществена насила. На пловдивския отдел “Криминална полиция ” в Министерство на вътрешните работи да снемат пояснения и да изземат документи по случая.

Иван Тотев изкара два мандата като кмет на Пловдив и през лятото на 2019 година разгласи, че няма да се кандидатира за трети. Той беше считан за непосредствен за освободения от всички партийни постове по-рано същата година някогашен зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Осемгодишното ръководство на Тотев беше придружено с голям брой планове за реорганизация на централната част на града, както и с митинги против презастрояване и нелегално строителство в зелени зони.

Срещу Тотев имаше и инспекции за изразходването на парите за церемонията за откриването на Пловдив като Европейска столица на културата.

През 2017 година той беше отхвърлен за няколко месеца от служба поради решението му за директно договаряне за построяването на зоокът в града, който е ощетил общината с 690 000 лева В обвинителния акт бяха открити доста процедурни неточности и правосъдното гонене беше прекъснато.

Тотев нашумя и като воин в известно видео от 2009 година, в което той изяснява на локални членове на ГЕРБ по какъв начин могат да покачат резултатите на партията в пловдивския квартал “Столипиново ”. Един от препоръките му беше обвързван с това по какъв начин може да бъде повишен броят на недействителните бюлетини.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР