Пловдивската окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт срещу лекарка от

...
Пловдивската окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт срещу лекарка от
Коментари Харесай

Бивш депутат и зам.-министър е разследван за пране на пари

Пловдивската окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт против лекарка от Хасково за корист с евросредства при градеж на къща за посетители, а брачният партньор й е проверяван за пране на пари. Всичко това стана ясно през днешния ден от известие на Апелативна прокуратура - Пловдив. Лекарката бе оповестена единствено с  инициалите М.Я, само че става дума за Миглена Янева. Мъжът й е Ясен Янев, някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и зам.-министър на труда и обществената политика, в момента началник на ДКЦ I в Хасково. Пред уеб страницата Haskovo.info той декларира, юристите на фамилията са ги посъветвали да не разясняват обвиняванията.

Янева е с мярка " Гаранция " за 10 000 лева, а къщата за посетители е в Батак. От прокуратурата настояват, че в интервала от 2009 - 2012 година като шеф на компания тя представила погрешни сведения пред фонд  " Земеделие ", получавайки 371 520 лева Проектът бил общо за към 550 000 лева Лекарката декларирала, че има обезпечени средства за осъществяване на инвестицията, само че в действителност те не били обезпечени. " В реалност, направените от обвинената разноски не били за довеждане докрай на инвестицията – къща за посетители,

а за създаване на къща за нейни персонални потребности ",

твърди още обвиняването. Впоследствие били регистрирани нулеви нощувки. През март върху парцела в Батак е наложена забрана. " Предвид откритите в хода на следствието данни за вероятно осъществено в гр. Хасково, от брачна половинка на обвинената, закононарушение по чл.253 ал.1 от Наказателен кодекс – пране на пари, с разпореждане на наблюдаващия прокурор, от делото са били отделени материали, които са били изпратени по подготвеност на Окръжна прокуратура - Хасково ", се споделя още в известието на обвинителната институция.

Любопитно е, че двойката взе участие и в различен абсурден сюжет напоследък. Янев е определен за началник на ДКЦ I по време на мандата на предходния хасковски общински съвет, а секретар на комисията по желание е съветничката Лилия Консулова (ГЕРБ). Тя обаче има общ бизнес с Янева, т.е. с дамата на единия от претендентите. " Д-р Лилия Консулова е съучастник и съуправител с Миглена Янева – брачна половинка на доктор Ясен Янев в Амбулаторна групова процедура за първична здравна помощ „ Рея “ ", написа за свадите сайтът haskovo.press. Впоследствие КПКОНПИ (комисията по спор на интереси)

глобява Консулова с малко над 10 000 лева

Любопитно е също, че Янев и определен за началник на общинското ДКЦ, въпреки да е фактор в частни звена. " В същото време доктор Янев е шеф на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Хигия “ в Хасково и съучастник и съуправител в „ Медицински център Хипократ 2000 “ ", пише haskovo.press. Друг забавен колорит е, че Консулова е майка на Евгени Консулов, зам.-кмет тогава, кум на Делян Добрев и воин от абсурда " Кумгейт ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР