Пловдивската митрополия и държавата даряват съвместно 1200 кубика дърва на

...
Пловдивската митрополия и държавата даряват съвместно 1200 кубика дърва на
Коментари Харесай

Пловдивската митрополия и държавата даряват 1200 кубика дърва на 300 семейства от Карловско

Пловдивската митрополия и страната подаряват взаимно 1200 кубика дърва на 300 семейства от потърпевшите от наводнението карловски села Каравелово, Богдан и Слатина. Митрополит Николай отслужи молебен за потърпевшите от бедствието фамилии пред Чудотворната икона на Пресвета Богородица “Златна ябълка ” в енорийския храм “Св. Арх. Михаил ” в село Каравелово.Земеделският  След службата стартира дарителската акция с доставянето на по 4 кубика дърва на 10 от фамилиите с най-тежко потърпевши домове от Каравелово. В нея се включи и министърът на земеделието Явор Гечев, заяви Българска телеграфна агенция.

Идеята е на Пловдивския митрополит Николай. Митрополията заплаща половината от количеството, а другата половина ги подарява Горското дружество. " Поетапно горските предприятия ще извозват дървата до домовете на хората по предварителни поръчки. Организацията се поема от кметовете на селата. Започваме от тези, които към момента не са получили дърва ", сподели министърът на земеделието. Той разяснява, че дървата, събрани след наводнението, ще бъдат нарязани и са изцяло безвъзмездни.

Масов проблем с дървата няма, уточни Гечев и добави, че в по-малко от 10 общини има към момента ненаваксани поръчки. По думите му всяка неуравновесеност подвига цените и стартира презапасяване. До момента са добити 136 % на миналогодишните доставени количества, като това е в границите на позволените процедури, сподели още министърът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР