Пловдивчанката ще участва на Европейското първенство в Баку Таня Звискова

...
Пловдивчанката ще участва на Европейското първенство в Баку Таня Звискова
Коментари Харесай

Таня Звискова постави нов национален рекорд на пушка

Пловдивчанката ще взе участие на Европейското състезание в Баку

Таня Звискова - Спортен гений на „ Еврофутбол ", реализира нов народен връх в дисциплината 60 изстрела с малокалибрена пушка от състояние лежащ на Държавното състезание по спортна пукотевица в Търговище. 23-годишната пловдивчанка записа 623 точки и справедливо се окичи със златния орден. Резултатът й бе задоволителен, с цел да покрие норматив за присъединяване на Европейското състезание в Баку след месец. Ден по-рано, в събота тя се класира 4-та на 3х20 изстрела с малокалибрена пушка с 571 точки.

На състоялия се Национален шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 20 година в София двама от Спортните гении на българския букмейкър завоюваха два златни и един сребърен орден. Антонио Иванов реализира 10.92 сек. на 100 метра и 22.03 сек на половин обиколка, което му донесе и двете първи места. Елеонора Драгиева пък завоюва среброто на скок височина със 150 см и раздели втората позиция с Магдалена Гергова и Преслава Пачеманова. Шампионка е Валерия Кадийска със 160 см.

Стефани Музакова се класира на второ място в генералното класиране в клас „ Лазер Радиал " на регата „ Циклон ", която се организира от 16-ти до 18-ти юни в Поморие. Победител в общото нареждане е Иван Димов от ОМС „ Несебър 2000 ".

Друг Спортен гений на „ Еврофутбол ", само че в тениса на маса - Калина Христова реализира седем победи на сингъл и три от общо четири триумфа на двойки по време на държавното отборно състезание до 18 година, което се състоя на 17-ти и 18-ти юни в Пловдив. Калина и съотборничките й Димана Николова и Ива Кукува в състава на „ Корабостроител 92 " се подредиха на второ място. Шампион е отборът на „ Стоянстрой " Пловдив, който навакса закъснение от 1:2 във финалния конфликт. За присъединяване в конкуренцията се класираха 12 тима, разпределени в четири групи.

Ивайло Иванов записа победа и загуба на Европейската купа по джудо в Словения. 22-годишният българин се качи в по-горната категория до 90 кг. Въпреки това, в предварителния кръг той записа „ ипон " над Майк Чаване от Швейцария. Последва загуба от Валентин Джордан от Франция и отпадане от конкуренцията.

Димитър Исаев е 18-ти на Европейското състезание по скокове във вода в Киев. За 18-годишния столичанин това беше дебют на подобен огромен конгрес.

Медийни сътрудници по стратегия „ Спортни гении " са: уеб страниците gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „ Еврофутбол " и „ Марица ", организация КРОСС, както и БНР и Дарик радио.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР