Пловдивчанинът Георги Грозев грабна една от трите награди на фондация

...
Пловдивчанинът Георги Грозев грабна една от трите награди на фондация
Коментари Харесай

Пловдивчанин грабна награда от фондация „Енчо Керязов“

Пловдивчанинът Георги Грозев сграбчи една от трите награди на фондация „ Енчо Керязов “ в категория „ Изкуство “. Той беше награден от Маги Халваджиян пред очите на президента Румен Радев и на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Призовете бяха раздадени по време на спектакъла „ Нощ на звездите”, с който Енчо Керязов постави завършек на изключителната си кариера.

Георги Грозев е тромпетист и е част от състава на Държавна опера Пловдив. Освен бесзпорния гений, който има, той има и положително сърце – води безплатно занятия с деца в часовете по музика.



„ Не съм вярвал, че в моя роден Пловдив ще се случи тази магия - това десето юбилейно издание на Нощта на звездите. За мен е изключителна чест, че тук на сцената бяха и моите сътрудници от операта, както и всички номинирани актьори. Благодаря на Енчо Керязов за крилете, които ни дава и за опцията да полетим “, сподели тромпетистът Георги Грозев и пожела на добър час на всички.

Другите две награди отидоха при Здравка Василева, която също е тромпетист, само че от Пазарджик и при пианиста Николай Димитров. Димитров е студент по класическо пияно в консерваторията Принц Клаус Грьонигер Нидерландия.

„ Изкуството е това, което изгрява даже и в най-черните дни, нещото, което постоянно ни е спасявало. Това е нещото, което е държало човечеството живо в най-мракобесните времена. Затова сме длъжни да го пазим, да се борим за него, да го поддържаме “, означи продуцентът Маги Халваджян, който по специалност е цирков актьор. Той добави още, че Енчо Керязов е не просто човек спечелил света, само че и човек, който предава занаята нататък.



Отлични в категория „ Образование “ бяха Енчо Мишинев, притежател на златен и два сребърни медала от интернационалната олимпиада по информатика, Константин Гаров, който има два сребърни медала от интернационалната олимпиада по информатика и Мартин Копчев, който е един от дребното възпитаници медалисти от интернационалните олимпиади по разнообразни науки.

Енчо Керязов пък връчи премиите в категория „ Спорт “. Те отидоха при Александра Начева, международен първенец в тройния скок от Световното състезание до 20 години в Тайпе, Даниел Асенов, повторен европейски първенец по бокс и една от огромните ни очаквания на олимпиадата в Токио. Приз получи и параатлетът Християн Стоянов. Той е международен първенец на 1500 м. при хората с увреждания и първенец на България при здравите ателти. След месец той ще взе участие и на параолимписйките игри в Токио. „ Християн Стоянов впечатлява с достижения и със своя дух “, акцентира Керязов.



„ За всеки един идеалист е нужна голяма поддръжка – поддръжка от екип, от близки, от неговата нация. Без вас ние няма да стигнем там, където сме в този момент, а и по-далече “, сподели Стоянов и благодари на хората, че ги поддържат.

Връчен беше и наградата „ Повярвай, че можеш “. Той отиде при джудисткатката родена в Одеса, която през днешния ден носи медали за България – Анастасия Балан.

Наградите за всички призьори са 2000 лева и фамилен уикенд за двама.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР