Пловдивчани ще имат възможността да се насладят на невероятната новела

...
Пловдивчани ще имат възможността да се насладят на невероятната новела
Коментари Харесай

Бомбето по Радичков влиза в Кукления театър

Пловдивчани ще имат опцията да се насладят на невероятната новела на Йордан Радичков " Бомбето " довечера на сцената на Държавния куклен спектакъл в Пловдив от 19 ч. Режисьор на спектакъла е Катя Петрова, а в постановката ще забележим актьорите Балена Ланджева, Велизар Евтимов, Венцеслав Димитров, Димитър Николов - Шаблата, Елин Стоянова, Ивелин Николов, Мария Димитрова, Наталия Василева, Стайко Стайков.

Спектакълът ще сервира новелата на Радичков по забавен метод благодарение на особено готови от Анна Пампулова хореографии и музика от Христо Йоцов.

За " Бомбето " режисьорът на спектакъла Катя Петрова споделя, че с постановката одобряваме предизвикването да се докоснем до " вселената, която е Радичков ": " Човекът постоянно си е фантазирал, че самичък избира шапката, без да си даде сметка, че шапката е, която избира индивида. Шапката язди главата на своя собственик безразлична към това, което той си мърмори под носа. Как и за какво човек гони шапката си? Как хората стартират да изтребват шапките си, както се изтребват хлебарки. Ще попаднем в интервала на голата глава, в интервала на промяната на шапките... Шапката освен е в положение да изрази всички премеждия на човешкия живот, само че и с най-голяма меродавност да очертае паниката на цяла ера. Създаването на театър по новелата " Бомбето " е предизвикателство и опция да навлезем в онази галактика, която е Радичков и в която се оглежда времето. Това ще е трагикомична игра, в която парадоксът и гротеската ще взривят обичайния ред на нещата, с цел да покажат патологията на публичните взаимоотношения, горчивата истина за гибелта на индивида, на обезличения и изчезналия във движимостите човек ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР