Plovdiv24.bg Петима са арестуваните миналата вечер в Карлово роми. Истината обаче

...
Plovdiv24.bg
Петима са арестуваните миналата вечер в Карлово роми. Истината обаче
Коментари Харесай

Нови подробности за мелето между роми и две български момчета

Plovdiv24.bg Петима са задържаните предходната вечер в Карлово роми. Истината обаче се оказа друга - не ромите, а българските момчета първи са нападнали. По данни на проверяващи, петимата роми били на прием от предприятието, в което работят. Двама от тях излезли по-рано, говорили си на ромски.

Отсреща се задали Панайот и Божидар. Според проверяващите те били използвали солидно количество алкохол. Българските момчета им създали забележка за какво приказват на цигански. Едното от момчетата блъснало с глава единия ром. Започнали псувни и замяна на обидни реплики. Настанал побой, при който Панайот избягал, а Божидар хукнал да бяга, само че бил уцелен със стъклени бутилки с алкохол в главата и гърба. 

Грозната сцена се е разиграла в центъра на Карлово към 00:00 часа в събота. Свидетели на побоя станали група карловски младежи, които излизали от кафе и отивали на дискотека. Те се намесили да защитят момчето. Опитали се да беседват и с ромите, а по избор на Божидар, той си изяснявал връзките със противниците си. След това останали в профил и гледали обстановката. Отново зародил пердах и ромите почнали да бият Божидар и да го постановат с юмруци и колани.  Българите отново се намесили, разтървали ги и извикали кола за спешна помощ. Тя откарала Божидар в болничното заведение в Пловдив. По-късно по негово гледище той бил освободен, а петимата роми, които отишли да се оплакват в полицията от експанзията на българските младежи, били задържани, написа " Блиц ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР