Plovdiv24.bg Черната кутия на падналия на 9 юни в морето край

...
Plovdiv24.bg
Черната кутия на падналия на 9 юни в морето край
Коментари Харесай

Панайотов: Черната кутия на Миг-29 ще бъде изпратена в Русия най-рано след три-четири седмици

 Plovdiv24.bg Черната кутия на падналия на 9 юни в морето край Шабла изтребител МиГ-29 ще бъде изпратена за разчитане на данните в Русия най-рано след три-четири седмици. Това съобщи във Велико Търново в събота вечерта военният министър, представен от БНР.  При случая почина водачът подполковник Валентин Терзиев.

Относно аргументите за забавянето военният министър съобщи:  " РСК МиГ сега прави инспекция на хората, които изпращаме. А също по този начин там, до колкото съм осведомен, се обособява специфичен регион, защото специфичната лаборатория е със степен на секретност, което изисква те да си вземат техните национални ограничения. Затова нещата се бавят. От три до четири седмици тогава ще изпратим делегация дружно с черната кутия “. 

Панайотов бе през вчерашния ден във Велико Търново, с цел да приветства випускниците на Националния боен университет " Васил Левски “, участва на тържествения обред по връчване на дипломите и заграбване на първото им офицерско звание. В тържествения обред участваха още също президентът Румен Радев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и началникът на НВУ бригаден военачалник Иван Маламов.

" Най-успешните, най-силните страни в света влагат в обучение. А военното обучение и подготовка, професионалното  самочувствие на военнослужещите въздействат директно върху отбранителните качества на България, върху националната сигурност на нашата Родина. И през днешния ден, в тези сложни времена, повече от всякога  имаме потребност от високообразовани, интелигенти, ефикасни офицери и сержанти. Именно такива военнослужещи ще извисяват имиджа на Българската войска, ще печелят признателността на българските жители и ще се радват на по-голямо доверие и поддръжка от тях ", декларирал той пред випускниците, оповестяват от МО.

Панайотов напомни думите на Раковски " С пламен меч да вървим по бойното поле под победоносния български лев “ и пожела на младите офицери постоянно да носят неговия жар. " Призовавам ви да бъдете същински български воини – такива, които се оправят с компликации и провокации. Да не спирате да израствате в Българската войска и българското общество “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР