Plovdiv24.bg В момента тече дискусия за удължаване на противоепидемичната обстановка с

...
Plovdiv24.bg
В момента тече дискусия за удължаване на противоепидемичната обстановка с
Коментари Харесай

Удължават мерките до 1 май заради новия щам, министърът се мотивира защо го иска

 Plovdiv24.bg " В момента тече полемика за удължение на противоепидемичната конюнктура с 3 месеца след 1 февруари ". Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов в отговор на депутатски въпрос. По думите му сега има много огромна възможност новият английски вариант на ковид да е към този момент в България.

" Заразяването с новия вариант, в случай че се случи на територията на Република България, ще сложи под доста сериозна заплаха бъдещите противоепидемични ограничения. Допускаме, че той към този момент е тук. В тази връзка ще предложим удължение на противоепидемичните ограничения с три месеца от 1 февруари. В момента тече една полемика с разхлабване на ограниченията от страна на разнообразни сектори. Подхождаме с огромно схващане. Не сме от двете страни на барикадата. Ние подхождаме към всеки един отрасъл с схващане.

Ние сме сътрудници с всички физически и юридически лица. Няма да се уморим да убеждаваме всички субекти в успеваемостта на ограниченията. Продължаваме да водим диалози по тази тематика, акцентира той. Те ще продължат и след 31 януари. Ще следим доста деликатно какво се случва в границите на 14 дни. Може да разхлабим част от ограниченията – обучение, региона на спорта и на културата. При липса на придвижване и ненарастване на заболяемостта продължаваме към идващите браншове.

Основна грижа на Министерството на здравеопазването е опазването на живота и здравето на всеки обособен български жител. Основното за нас по време на изборите ще бъде и опазването живота и здравето на всеки, поискал да упражни правото си на глас. От повече от два месеца сме в непрекъснати контакти с ЦИК. Обсъждаме всеки един подробност и догадка, свързани с изборите. Голяма част от противоепидемичните ограничения са ясни. Те ще бъдат написани в специфичен протокол. В тази връзка желая да уверя, че работим в цялостен синхрон “, увери проф. Ангелов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР