Пловдив. Всеки един лев, който се инвестира в енергийна инфраструктура,

...
Пловдив. Всеки един лев, който се инвестира в енергийна инфраструктура,
Коментари Харесай

Министър Теменужка Петкова: Всеки лев, който се инвестира в енергийна инфраструктура, е инвестиция в сигурността на доставките

Пловдив. Всеки един лев, който се влага в енергийна инфраструктура, е инвестиция в сигурността на доставките, инвестиция в възстановяване качеството на предоставяните услуги. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на гала по полагане на първа копка за построяването на подстанция „ Евмолпия “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пловдив . Министър Петкова добави, че инвестицията в обекта е малко над 11 млн. лв.. „ Това е сериозна инвестиция в план, който несъмнено ще даде подтик за развиване на нови бизнес планове в района и ще усъвършенства качеството на предоставяните услуги за всички битови консуматори “, сподели още тя.
Министърът на енергетиката напомни, че през 2011 година е даден сериозния подтик за развиване посредством построената подстанция в индустриалната част на Пловдив. „ Тази подстанция е сърцето на индустриалната зона, защото нито един бизнес план не би могъл да се осъществя без тази инфраструктура “, сподели още министър Петкова. Тя поздрави електроразпределителното сдружение за определената технология. „ Тя ще бъде извънредно модерна. Ще бъдат приложени най-модерните технологии, което е още един знак за сериозното отношение, което EVN в качеството си на вложител ще показва пред жителите и гостите на Пловдив “, сподели министър Теменужка Петкова. Тя благодари и за положителното съдействие през годините за градивния разговор, за политиката, която води ведомството с електроразпределителното сдружение, ориентирана към вложения, в нова енергийна инфраструктура, политика, ориентирана в рехабилитация, в рационализация на съществуващата инфраструктура. “ Защото това е пътя, по който можем да подсигуряваме сигурността на бизнеса и на битовите консуматори “, съобщи още министър Петкова.
Първоначално конфигурираната мощ на новата подстанция е 50 мегаволтампера (MVA) с опция да доближи 100 MVA. Тя ще бъде напълно от закрит вид, като присъединението към мрежата ще бъде с подземна кабелна линия, без въздушни линии или стълбове, водещи към нея. Сградата ще е едноетажна с монолитна стоманобетонова структура и шумоизолация. Управлението, непрекъснатият надзор и мониторинг на подстанцията ще бъде непосредствено от страна на диспечерския център на EVN посредством телемеханика сходно на подстанция „ Царацово “. Подстанция „ Евмолпия “ ще бъде втората напълно новоизградена подстанция на EVN в Пловдив със период на разкриване 2020 година Първата такава подстанция беше построена през 2011 година в региона на село Царацово до входа на автомагистрала „ Тракия “ към Пловдив.
Символичната първа копка на оборудването беше положена от Робърт Дик, районен управител на EVN за България, Карл Денк, ръководител на Съвета на шефовете на Електроразпределение Юг, Иван Тотев, кмет на Пловдив, Теменужка Петкова, министър на енергетиката, Н. Пр. Андреа Вике, дипломат на Република Австрия и Здравко Димитров, регионален шеф на Пловдив.
Мария РУСЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР