Пловдив. Вицепремиерът Валери Симеонов увери военнослужещите от 68 бригада Специални

...
Пловдив. Вицепремиерът Валери Симеонов увери военнослужещите от 68 бригада Специални
Коментари Харесай

Вицепремиерът Валери Симеонов към 68 бригада Специални сили: Може да разчитате на нас за необходимите законодателни промени, които ще бъдат внесени

Пловдив. Вицепремиерът Валери Симеонов увери военнослужещите от 68 бригада " Специални сили ", че имат поддръжката на президента и на изпълнителната власт за основаването в най-скоро време на командване на Силите за специфични интервенции и за териториалното систематизиране на силите, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “- Пловдив . „ Упълномощен съм да заявя това пред вас. Уверявам ви, че може да разчитате на нас за нужните законодателни промени, които ще бъдат импортирани “, съобщи Симеонов в словото си по време на тържественото заседание във връзка Празника на военния парашутист в Пловдив. „ Развитието на българските сили за специфични интервенции би трябвало да продължи, с цел да дава отговор на актуалните високи условия във връзка с къса и ясна командна верига в подготовката и оперативното потребление, както и в сходство със структурата на Силите за специфични интервенции на НАТО. Създаването в най-скоро време на командване на Силите за специфични интервенции на БА и териториалното систематизиране на формированията от Силите за специфични интервенции е наложителен детайл към цялостния обзор на защитата “, сподели още Валери Симеонов.
Той уточни, че вследствие настъпилите законови промени, в действие от декември 2016 година и обособяването на 68 бригада като обособена съществена част на Българската войска, директно подчинена на началника на защитата, са произтекли и някои спомагателни задания за осъществяване. Симеонов добави, че е значителен приносът на бригадата по оказване подпомагане на Министерство на вътрешните работи при защита на българската граница, против навлизането на незаконни емигранти на територията на България. По думите му силите за специфични интервенции носят и голяма отговорност за осъществяване на националния проект за противопоставяне на тероризма.
Валери Симеонов добави, че от 2003 година 68 бригада Специални сили взе участие в състава на всички контингенти, за следвоенно възобновяване на Ирак и в състава на силите за поддържане на сигурността в Афганистан. „ Свидни жертви и отличили се с невиждан подвиг станаха полицейски претендент Антон Петров, старши лейтенант Николай Саръев, офицерски претенденти Валентин Донев и Преслав Стоянов “, уточни Симеонов. „ Днес бригадата следва заветите на своите прародители, поддържа висока и непрекъсната степен на военна подготвеност, пази престижа си с чудесно показване в най-значимите интернационалните и национални учения “, добави вицепремиерът.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР