Пловдив. Ученици от Френска езикова гимназия Антоан дьо Сент Екзюпери“-

...
Пловдив. Ученици от Френска езикова гимназия Антоан дьо Сент Екзюпери“-
Коментари Харесай

Пловдив: Ученици от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери“- Пловдив ще четат стихове на Димана Йорданова

Пловдив. Ученици от Френска езикова гимназия „ Антоан дьо Сент Екзюпери “- Пловдив ще четат стихове на Димана Йорданова. Това оповестиха от уредниците на самодейността „ Младият Пловдив чете “ . Събитието ще се извършена на 22 март 2019, петък, 17.30 ч. в книжарница Хеликон – Пловдив на ул. „ Княз Александър I “ 29. Преди това поетесата ще отиде на среща с младежите в учебното заведение от 11 часа.
Димана Йорданова е родена през 1986 година във Велико Търново. Завършва гимназия с профил „ Изобразително изкуство “, а по-късно следва „ Балканистика “ във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “. Носител на Първа премия от Международния книжовен конкурс „ Алда Мерини 2016 “ и от Националния конкурс за дебютна литература „ Южна пролет “ за стихосбирката „ Жената и мъжете, които бях. “ Най-новата книга на Димана Йорданова е „ По гръбнака “, още веднъж с лирика. Редактор е Елин Рахнев. „ Имаш рана и търсиш лирика, с която да я превържеш. Попадаш на поезията на Димана Йорданова. И проумяваш, че раната е нанесена от въпроса, а вътре в нея зрее отговорът. Остави я да зее, остави я да боли, остави да се роди отговорът. Обичам поезията на Димана, тъй като тя не признава лъжовни изцеления “, разяснява за петесата Веселина Седларска. „ Димана Йорданова е равна на Ейми Уайнхаус. “, сподели за младата поетеса Елин Рахнев.
„ Младият Пловдив чете “ е одобрена самодейност за поощряване на интерес към четенето и книгите, която среща дребни и пораснали читатели с надарени създатели. През 2019-та фестивалът стартира в края на февруари и продължава до юни. В рамките на „ Младият Пловдив чете “ се осъществят повече от 20 събития – срещи, креативен работилници, работни семинари, доброволчески начинания и други културни прояви. Така думите и техните създатели стигат до децата. От две години в програмата се отделя особено внимание и на най-малките, които към момента не вървят на учебно заведение. Водещ сътрудник е Детски отдел към Народна библиотека „ Иван Вазов “.
„ Младият Пловдив чете “ е част от Литературен фестивал „ Пловдив чете “ и се организира с поддръжката на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2019 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР