Пловдив. Системата е доста по-подготвена от първото затваряне. Това коментира

...
Пловдив. Системата е доста по-подготвена от първото затваряне. Това коментира
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов за затварянето на училища: Случва се за трети път, така че се приема по-хладнокръвно

Пловдив. Системата е много по-подготвена от първото затваряне. Това разяснява за Радио „ Фокус “ - Пловдив зам.-кметът с сектор " Образование, бизнес развиване и европейски политики “ Стефан Стоянов. Случва се за трети път, тъй че се приема по-хладнокръвно и от страна на родителите и на учителите, добави той. „ Ситуацията е неприятна, тъй като мястото на децата е в учебно заведение, само че такова е ситуацията и сме длъжни да се съобразим “, сподели Стоянов. По думите му връзката сред децата не е серпантина, изключително при по-големите.

Стефан Стоянов напомни, че пловдивските учебни заведения са добре готови за такива обстановки. „ Имаме добре развита система. Шест години към този момент работим доста интензивно по цифровизация и рационализация на образователния развой – облачни технологии, онлайн платформи, онлайн запаси, за което и МОН се включи доста интензивно през последните две години “, добави той.

В Пловдив над 12% от учителите в учебните заведения са сертифицирани да работят с облачни технологии. Това основава една общественост, която работи сама за себе си, твърди отрасловият кмет. Община Пловдив ще продължи да поддържа цялата тази система с обезпечаване на техническа помощ за рационализация. Но технологиите не са основани за онлайн образование, а с цел да модернизират системата, счита Стефан Стоянов. „ Разбира се те оказват помощ, когато има онлайн образование, само че това би трябвало да е за малко и краткотрайно.
Технологиите би трябвало да се случват в учебните заведения “, добави Стоянов.

Той означи още, че Общината продължава да работи за въвличането на родителите в този развой, с цел да имат те изясненост какво се случва виртуално и физически в класните стаи.
„ Хубавото е, че Пловдив е безспорен водач. Имаме десетки учебни заведения, които водят класациите на страната и освен в страната във връзка с онлайн образованието “, сподели още Стефан Стоянов.

Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР