Пловдив ще влезе в световната история на театъра с първия

...
Пловдив ще влезе в световната история на театъра с първия
Коментари Харесай

Професор събра всички нови технологии в спектакъла си

Пловдив ще влезе в международната история на театъра с първия театър, който ще сплоти в едно драма, документалистика, риалити тв, типичен спектакъл и импровизации от Комедия дел`Арте.

„ Стойността на живота – лекция по положителна логика на психиката “ ще бъде показан на следващия ден вечер от 19 часа в Temple Bar /бившият Грамофон/ до входа на Драматичния спектакъл. Негов създател е професорът от НАТФИЗ Велимир Велев.

В спектакъла ще има няколко камери, които снимат от друг ракурс за предаване онлайн. Участниците ще са няколко студенти от НАТФИЗ и Пловдивския университет, както и гостите на бара.

„ Такъв театър до момента не е юридически в Пловдив, а и по света. Проф. Велев е основател е на Театъра на сенките в НАТФИЗ. Той възнамерява тази режисура от доста време. Целта му е да сплоти в едно всички нови технологии ", изясни координаторът на плана Ана Димитрова.

„ Стойността на живота – лекция по положителна логика на психиката “ излиза отвън рамките на елементарния спектакъл. В него публиката ще е значим участник в разговора. Спектакълът ще бъде излъчен онлайн на платформата viatheater.net. Проектът на проф. Велев се осъществя с поддръжката на Национален фонд „ Култура “.

Кой е проф. Велев

Велимир Велев е артист, сценограф, режисьор и възпитател. Автор е на новата театрална система за образование „ Мета способ “. С доктор Яна Джарова и студенти от НАТФИЗ направи у нас „ Jerusalema Dance Challenge NATFA “ - част от международната акция за съпричастност против ковид-19. До 2016 година проф. Велев е водил курс по актьорско майсторство в ПУ „ Паисий Хилендарски “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР