Пловдив ще си спомни големия художник Кольо Карамфилов с най-голямата

...
Пловдив ще си спомни големия художник Кольо Карамфилов с най-голямата
Коментари Харесай

Пловдив си спомня за Кольо Карамфилов

Пловдив ще си спомни огромния художник Кольо Карамфилов с най-голямата до момента ретроспективна галерия в негова памет. Тя ще бъде открита на 7 януари в Градската художествена изложба и е част от 30-те огромни културни събития, които влизат в програмата на откриващия уикенд за Европейската столица на културата на 11, 12 и 13 януари следващата година. Изложбата за огромния авангардист, който ни напусна през 2014 година, се споделя „ Необозримо за Кольо К. ”.

„ Събрали сме творби от разнообразни негови интервали. Ще пускаме филми за и от него ”, изясни ръководителят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева. Докато тече изложбата, ще тръгне за продажба внушителен азбучник с негови работи. „ Целта е да създадем нещо в действителност всеобхватно за Кольо Карамфилов - това, което не е правено до момента ”, сподели Фурнаджиева.

Незабравимият пловдивски създател си отиде от този свят на 4 януари 2014-а - месец откакто навърши 50 години. Той бе един от основателите на пловдивската авангардна група " Ръб " - първата, която сподели съвременно концептуално изкуство преди 30 години. Карамфилов работи в съвсем всички модерни жанрове на образните изкуства - графика, статуя, пърформанс, съоръжения, живопис.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР