Пловдив ще отбележи днес Международния ден на хората с редки

...
Пловдив ще отбележи днес Международния ден на хората с редки
Коментари Харесай

Международен ден на хората с редки болести

Пловдив ще означи през днешния ден Международния ден на хората с редки заболявания посредством фотоси с цветни послания с мотото „ Ние сме доста, ние сме мощни, ние сме обединени”. Цветовете символизират хилядите типове редки диагнози в света. Инициативата се провежда взаимно с Национален алианс на хора с редки заболявания и „ Асоциация НАЕ” (наследствен ангиоедем).

От 11.00 часа в храм „ Света Марина” ще бъде отслужен молебен за хората с редки диагнози и техните фамилии, оповестява Trafficnews. Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – Пловдив, ще се включи също за поредна година в отбелязването на този значим ден.

За Световен ден на редките заболявания всяка година се дефинира последният ден от месец февруари. Главната цел на самодейността е да се увеличи осведомеността измежду обществото и да помогне за по-бързото диагностициране и лекуване на засегнатите. Кампанията е основана от EURORDIS и нейния Съвет на националните сдружения през 2008г. и последователно се трансформира в международен феномен. Всяка година стотици градове вземат присъединяване в тази огромна самодейност.

Поради пандемичната конюнктура всички събития ще се провеждат съобразявайки се с наложените ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР