Пловдив ще бъде във фокуса на бизнеса, политиците и дипломатите

...
Пловдив ще бъде във фокуса на бизнеса, политиците и дипломатите
Коментари Харесай

Как да печелим от това, че сме част от ЕС

Пловдив ще бъде във фокуса на бизнеса, политиците и дипломатите на европейско равнище през юни. Тогава в града под тепетата ще се разискват тематики за развиването на региона, района и Стария континент. Над 60 лектори ще дискутират значимите въпроси от деня и бъдещето. На 21 и 22 юни ще се организира Икономически конгрес Пловдив. Събитието е първо по рода и мащабите си за България, а градът под тепетата съзнателно е предпочетен пред столицата. Това описа на конференция идейният създател на форума Симеон Цомокос. Заедно с кмета Иван Тотев и програмния шеф на Центъра за демократични тактики Даниел Смилов, той презентира неповторимия за страната ни план.  

Пловдив е определен за хазаин на събитието поради хилядолетната си история и бързото си развиване. Общината, която е прегърнала концепцията след това, не е канила Цомокос да провежда форума, което приказва за това, че градът почва да получава положителни оценки. Върху това акцентира кметът Иван Тотев, подсилен от гръцкия бизнесмен. 
Първи удостоверил присъединяване си министър председателят Бойко Борисов. Той подкрепил концепцията още по време на срещата си с Цомокос на проведения от него Делфийски конгрес предходната година. 

Темите, върху които ще се концентрират диалозите в пленарните и панелните срещи, ще са на три равнища - стопанска система на България, на Балканския район и на Европа. Гости на форума ще са министър Лиляна Павлова, Софи Маклулин - представител на президентския екип на Еманюел Макрон, д-р Аруп Банерджи - шеф в Световната банка, отговарящ за интервенциите в Европейския съюз, Европа и Централна Азия, Андреас Бейкос - който е началник на българския офис на Европейската капиталова банка. Сред лекторите са дипломати, политици и представители на бизнеса от цяла Европа.

Ще сложим въпроса по какъв начин България може да се възползва още по-добре от опциите, които Европейският съюз ни дава. Ще търсим къде не съумяваме и къде можем повече. Искаме форумът да се трансформира в интелектуална полемика. Това заяви програмният шеф на Центъра за демократични тактики Даниел Смилов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР