Пловдив се връща към образа си на предпочитана туристическа дестинация

...
Пловдив се връща към образа си на предпочитана туристическа дестинация
Коментари Харесай

Епископската базилика в Пловдив е сред най-посещаваните музеи в страната

Пловдив се връща към облика си на желана туристическа дестинация през уикендите. С намаляването на коронавирус случаите и с разхлабването на ограниченията, градът все по-често се изпълва с искащи да създадат почивката си забавна и пълноценна.

Старият град и новооткритата Епископска базилика през днешния ден още веднъж бяха желани места за посещаване.

Епископската базилика с възобновените два пласта подови мозайки сега е измежду най-посещаваните музеи в страната. Все още не минал и месец от нейното публично разкриване, само че царския дом се радва на извънреден интерес. За някои базиликата е единствена цел на туристическото им пътешестване. За други – красивия Пловдив предлага доста повече. От през днешния ден Стария град също е оживено място. Защото стартира фестивала " Вино и гурме ". В него вземат участие 27 винарски мазета и 12 производители на специфични храни и аксесоари. Кулинарното дефиле се организира във 10 възрожденски къщи на Стария град и е първи туристически конгрес за тази година в Пловдив.

Виното и гурме храната се трансфораха в указателна карта за Стария Пловдив. Емилия Николова и приятелите от София бързо се ориентираха в ситуацията.

Дегустациите са мотив за пътешестване даже това да са стотици километри. Стефан и Михаела са пристигнали до Пловдив от Лом.

Една от премиите за най-хубава композиция на вино и гурме артикул подготвен по обичаен метод журито присъди на Димитър Кючуков.

" Танините във виното способстват за разграждане на мазнините в телешкото и се получава едно хармонично чувство във усета ", споделя Димитър Кючуков.

" Утре ще чакаме публиката да дефинира своите любимци с анкетни карти ", сподели ръководителят на Съвета по туризъм в Пловдив Любозар Фратев.

Въпреки отливът на задгранични посетители поради пандемията Пловдив продължава да бъде водеща дестинация за културен и исторически туризъм.

Епископската базилика е най-посещаваният нов музей на Пловдив.

Миналото лято поради коронакризата близо 95% от гостите на града бяха от България, в този момент туроператорите се надяват ползата на чужденците към Пловдив като дестинация да се ускори.

Автор: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР