Пловдив. РИОСВ – Пловдив организира кампания за отбелязване на Световния

...
Пловдив. РИОСВ – Пловдив организира кампания за отбелязване на Световния
Коментари Харесай

РИОСВ – Пловдив организира кампания за отбелязване на Световния ден на Земята

Пловдив. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив провежда акция за отбелязване на Световния ден на Земята. Това оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от Инспекцията.

Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) провежда акция за Деня на Земята – 22 април, а плануваните начинания ще станат част честването от най-масовия празник в света, отбелязван от над 1 милиард души в 192 страни към този момент повече от 50 години.

Екоинспекцията предизвика гимназистите от ПГ „ Братя Евлогий и Христо Георгиеви “ – град Карлово да се включат в обществена акция под мотото „ Аз мога! “, която има за цел да се трансформира в една огромна идея за запазване на околната среда. Младежите към този момент приготвят фотосесия с направени от тях плакати, картички и колажи, посредством които по артистичен метод ще изразят своето виждане по въпроса за запазване на Земята и какво може да направи всеки от тях за това, която ще бъде показана на 20 април.

На 21 април възпитаници от СУ „ Отец Паисий “ - Куклен ще посетят автоматизираната измервателна станция в града, където ще се организира открит урок от екоексперти за реализирания мониторинг и качеството на атмосферния въздух в региона.

Екоинспекцията ще се включи в отбелязването на празника в три образователни заведения в Пловдив на 22 април. Децата от ДГ „ Чучулига “ са подготвили стратегия, отдадена на природата и собственоръчно ще разкрасят с цветя двора си, а учениците от ОУ „ Елин Пелин “ ще показват изработването на облекла от боклуци и ще рисуват с тебешири върху асфалт. На тази дата ще бъде и формалното разкриване на екостаята навън в двора на ОУ „ Христо Ботев “, с. Крумово, общ. Родопи, построена с финансиране от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда в края на предходната година. Експерти на екоинспекцията ще опишат на учениците за предпазените територии и типове в Пловдивска област, след което е проведено залесяване с цветя и дървета на мястото на почистено нерегламентирано бунище край селото.

В 10.00 часа на 22 април ще бъде премиерата на виртуалната галерия на детски рисунки на деца от 3 до 7 години на тематика „ Да възстановим Земята! “. Иницативата е в партньорство със Сдружение с нестопанска цел „ Зелени Балкани “, Община Пловдив и ОИ „ Старинен Пловдив “, а пъстрите произведения са от извършения по-рано през годината народен креативен конкурс. Желаещите да се потопят в света на дребните художници ще могат да го създадат посредством Facebook страницата и Ютюб канала на общинския институт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР