Пловдив. Окръжният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение спрямо

...
Пловдив. Окръжният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение спрямо
Коментари Харесай

Окръжният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение спрямо инспекторите от ДАИ

Пловдив. Окръжният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение по отношение на инспекторите от ДАИ, упрекнати за приемане на подкупи посредством изнудвания на три транспортни компании, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Тримата - Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев, бяха доведени в залата на съда под защита. Прокуратурата ще упорства за взимане на най-строгата мярка за неотклонение " задържане под стража ".
По данни от прокуратурата единият от чиновниците на Автомобилната администрация - Димитър Янакиев имал 12 недвижими парцела, от които множеството се намирали в новостроящи се кооперации. Някои били на името на татко му, а в ролята на брокер била брачната половинка му, макар че тя нямала право на такава активност. Преди делото юристът на обвинявания Янакиев разяснява, че жилищата били добити след продажба на други парцели.
При следствието било открито още, че едно от рекетираните сдружения е благосъстоятелност на холандски жител. От тази компания, която оперирала с 300 камиона, един от инспекторите прибрал 10 000 лв.. Останалите две транспортни компании също дали пари на инспекторите, с цел да си спестят актове - надлежно 1000 лв. и 300 лв., които тримата инспектори си разделили.
За осъществените закононарушения от инспекторите законът планува наказване от 3 до 10 години отнемане от независимост.
Съдът даде 1 час на юристите да се срещнат с делото, след което ще се пристъпи към гледането на ограниченията за неотклонение на тримата.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР