Пловдив. Окръжният съд остави в ареста Петър Петров, който избяга

...
Пловдив. Окръжният съд остави в ареста Петър Петров, който избяга
Коментари Харесай

Пловдив: Окръжният съд остави в ареста Петър Петров, който избяга от сградата на Трето районно управление на МВР в града

Пловдив. Окръжният съд остави в ареста Петър Петров, който избяга от постройката на Трето районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив . Според съдията 25-годишният юноша е характерен образец на човек, който може да извърши друго закононарушение и да се укрие. Затова точно съдът почете настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Петър Петров. Вчера той се съобщи самичък на полицията в Монтана, където е родното му място.
Срещу Петров е повдигнато обвиняване за държане, без съответно позволение, за разпространяване, на високорискови наркотични субстанции – марихуана, с общо нето тегло над 193 грама – закононарушение по член 354а, ал.1 от Наказателен кодекс, по което дело се желае „ задържане под стража “.
Срещу него се води и досъдебно произвеждане за бягството му от ареста (престъпление по член 297, ал.1 от НК). Това дело се следи от Районна прокуратура – Пловдив, по което обвиненият е бил разгласен за общодържавно търсене.
Адвокатът му през днешния ден изиска по-лека мярка, като се обоснова с това, че в тялото му имало пластина, след претърпяна злополука. Но настояването му не бе почетено. Адвокатът загатна и за неприятно държане към Петров в ареста от страна на служителите на реда в Трето районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.
Обжалването на присъдата може да стане до 5 юли. В случай, че има такова делото е планувано за 10 часа.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР