Пловдив. Около 13.3 млн. лева са задълженията на община Асеновград,

...
Пловдив. Около 13.3 млн. лева са задълженията на община Асеновград,
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Д-р Христо Грудев, избран за кмет на Асеновград: Около 13.3 млн. лева са задълженията на Общината съгласно справка на Министерството на финансите

Пловдив. Около 13.3 млн. лв. са отговорностите на община Асеновград, според информация на Министерството на финансите. Това заяви на конференция новоизбраният кмет на Общината доктор Христо Грудев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . Грудев добави, че плюс това 7.2 млн. лв. е финансовата промяна досега за по този начин наречения „ Воден цикъл ”, като там към момента текат инспекции на ръководещия орган. „ Смятам, че ще излязат и скрити отговорности, за които ще следва разплащане ”, сподели Грудев. Той отхвърли да разяснява предшественика си, като сподели, че когато влезе в ръководството действително ще може да приказва за пропуските, откакто бъде ревизирана работата на място.
Попитан дали в общината е имало пазаруване на гласове на тези избори, доктор Грудев отговори, че не е видял такова нещо и не може да разяснява това, само че въпреки всичко уточни, че има резултатите от някои секции. За образец той даде секция номер 90 в кв. „ Боянци “ с преобладаващо ромско население. Там за ГЕРБ са дали своят вот 24 души, а за съперника му от Българска социалистическа партия - 317 души.
„ Съставът на Общинския съвет при нас е доста комплициран, само че ще създадем нужното да имаме болшинство, другояче работата ще е доста сложна ”, разяснява още доктор Христо Грудев. Той посочи, че следва да се водят диалози с другите представители на политическите сили.
В понеделник се чака да бъде разгласен политическият екип на новия кмет и по-точно неговите заместници. Грудев увери, че това ще са все готови, способени хора, които са работили в общинските администрации и с високо просветително равнище. Чистки и промени в администрацията на по-ниско равнище няма да се вършат, защото „ това са все хора, които са си гледали работата и са работили съгласно условията, които са им поставяли ”.
„ Моя концепция е да създадем една визия за развиването на общината за 20 години напред. Затова ще бъдат поканени другите политически сили с техните представители в Общинския съвет, в това число и тези, които не са съумели да влязат, както и гражданското общество. Въвеждането на електронна платформа в общината ще улесни връзката на жителите с администрацията, по тази причина това ще е една от първите стъпки на новия кмет.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР