Пловдив. Обществото все още не реагира адекватно срещу вандалските прояви

...
Пловдив. Обществото все още не реагира адекватно срещу вандалските прояви
Коментари Харесай

Борислав Инчев, кмет на район „Южен“ в Пловдив: Обществото все още не реагира адекватно срещу вандалските прояви върху детските и спортни площадки

Пловдив. Обществото към момента не реагира съответно против вандалските прояви по посока на детските и спортни площадки. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Пловдив кметът на регион „ Южен “ в Пловдив Борислав Инчев. „ Мнението ми, което за жалост се поддържа и от обстоятелства, е че към момента обществото не е задоволително готово. Иска ми се да видя повече ангажираност от страна на обществото и на живеещите наоколо до детските и спортни площадки. Усилията, които положихме през последните две години за създаване на детски площадки, намират добър публичен отклик. Самият факт, че от ден на ден хора стартират да ни търсят с оферти за създаване на площадки е задоволително индикативен. Това значи, че по някакъв метод тези наши старания биват оценени. За страдание, обаче, когато ние създадем нова детска площадка, много постоянно се получава по този начин, че безусловно през няколко дни ние би трябвало да е я ремонтираме. Когато приказваме за напълно новоизградена площадка, на която биват изтръгвани летви, биват изпочупени или откраднати цели пана, сваляни порти, счупени летви на пейки, когато масите и беседките биват увреждани, а детските уреди – поругавани, това ясно значи, че обществото към момента не е толкоз интензивно, виждайки сходни дейности, да ги спре във допустимо най-бързия миг. Например, на една от площадките минахме и събрахме 12 или 14 счупени и изтръгнати летви на пейки. На другия ден мои познати ми се обадиха, с цел да ми кажат, че са събрали още 8 летви. Това се случва единствено в рамките дневно, което към този момент е притеснително. Не желая да диря опрощение за никого. Няма никакво значение, най-малко съгласно мен, дали това са били младежи на 16-годишна възраст или дребни деца, които са си играели, а родителите им не са ги спрели. В по-голямата част от тези случай някой е бил очевидец на случилото се. Въпросът е дали е взел отношение и ограничения “, разяснява Борислав Инчев.
Той уточни, че с всяка минала година районната администрация е принудена да отделя от ден на ден пари за ремонт на площадки. „ Най-неприятно е, когато се ремонтира нещо напълно ново. Няма да не помни детската площадка до някогашния „ Камел “, която открихме през месец септември предходната година. В рамките на 7 - 8 дни след откриването площадката беше ремонтирана най-малко пет пъти. Много ми се желае, откакто приключим построяването на площадка и се уверим, че е в положително положение, алегорично да кажа, че отговорността към този момент е на хората, на родителите, които я употребяват. Ясно е, че ние ще поставяме грижите, само че дано тези грижи да бъдат в допустими граници. В момента, в който едно оборудване бъде счупено, възобновяване му лишава най-малко две седмици. А през този интервал оборудването не може да бъде употребявано, като по едно и също време с това гневът на родителите се излива върху нас “, сподели още Инчев. Той акцентира, че когато става въпрос за поддържане на публични площи като детските площадки е ясно, че нито чиновниците на районната администрация, нито полицията могат да заделят подобен запас, че да си разрешат да ги пазят непрекъснато от похищения. „ Важно е ние като общество да си отговорим на някои въпроси. Достатъчно търпеливи ли сме, виждайки че някой поругава нещо, което използваме, да останем безразлични към този акт? Или сега, в който го забележим, ще създадем забележка и ще отнесем сигнала към способените органи, с цел да може вандалските прояви да бъдат предотвратени? “, попита Борислав Инчев.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР