Пловдив. Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай разпореди на националния ни

...
Пловдив. Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай разпореди на националния ни
Коментари Харесай

Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай призова на националния ни празник 3 март да бъде отслужен молебен за мир във всички храмове на Пловдивска епархия

Пловдив. Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай разпореди на националния ни празник 3 март да бъде отслужен молебен за мир, дружно с постоянната панихида за починалите воини за Освобождението на България, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

Той прикани: " Да усилим молитвата си в тези дни на кръвопролитна война, която се е разразила измежду православни нации, вследствие военната офанзива на Русия над Украйна ".

Също по този начин, в деня на Националния ни празник 3 март във всички храмове в диоцеза на Пловдивската епархия от 11 часа да бъде отслужен молебен за мир, тъй като св. деятел Павел ни споделя: „ за мир ни е повикал Бог “. (1Кор.7:15).

На този ден в катедралния храм на Пловдивска епархия „ Успение Богородично “ в гр. Пловдив в 11 часа ще бъде посрещната частицата от Св. Кръст Господен, от манастира „ Св. Троица “- Кръстова гора, тъй като Кръстът е знамето на мира и християнската непобедимост. Също по този начин ще бъдат донесени и всички чудотворни икони и св. мощи от епархията. Отечески призоваваме Божия народ за съучастничество в молитвата за мир.

" Благодат и мир от Бога Отца и от Господа Иисуса Христа, Княза на мира да бъдат с всички нас! " - се споделя в обръщението на митрополит Николай.

Никола Петков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР