Пловдив. Кметът Здравко Димитров инспектира компостиращата инсталация, съобщиха за Радио

...
Пловдив. Кметът Здравко Димитров инспектира компостиращата инсталация, съобщиха за Радио
Коментари Харесай

Кметът Здравко Димитров инспектира компостиращата инсталация в Пловдив

Пловдив. Кметът Здравко Димитров инспектира компостиращата апаратура, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.

Пловдив към този момент има работеща компостираща апаратура за зелени и биоразградими боклуци, което ще има огромен екологичен резултат и ще икономисва всяка година на пловдивчани не малко средства от таксите за депонирането на всеки звук боклук. В това се увери кметът Здравко Димитров, който инспектира новото оборудване дружно със зам.-кметът по „ Екология и опазване на здравето “ Анести Тимчев.

Окосената трева, листата и шумата, клоните от санитарните резитби в целия град към този момент се извозват в нея и се преработват във първокачествен компост, който ще бъде влаган като подобрител на почвата при насърчаване на зелената система на територията на община Пловдив.

„ Доволен съм от днешната инспекция на работата в обекта, която направихме със заместник-кмета Анести Тимчев. Екипът от 10 души е подготвен и се оправя добре. Директорът на общинското дружество „ Градини и паркове “ Веселин Козарев и неговият заместител Николай Чунчуков ме увериха, че след по-малко от месец ще имаме първите количества компост лично произвеждане, очакван за облагородяване на зелената ни система “. Това разяснява кметът и посочи, че екосъоръжението ще преработва 15 000 тона зелен боклук годишно и да създава близо 7000 тона компост. Един от значимите резултати от въвеждането в употреба на новата апаратура е, че ще понижи размера на отпадъците, които се депонират на сметищата в Цалапица и в Шишманци и това ще удължи употребата им.

Инсталацията беше открита в края на предходната година след сполучливо осъществения план по оперативна стратегия „ Околна среда “ на стойност към 9 млн. лева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР