Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по

...
Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по
Коментари Харесай

Пловдив на бизнес форум в Истанбул

Пловдив като капиталова дестинация ще бъде показана от зам.-кмета по обучение и бизнес развиване Стефан Стоянов в границите на двудневен бизнес конгрес, който се организира в Истанбул. Той е проведен от Българската организация за вложения (БАИ) и има за цел да показа опциите за разширение на бизнеса на турски компании в България.

Събитието се открива през днешния ден от българските министри на нововъведенията и растежа Александър Пулев, на туризма Илин Димитров и на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев. Турската ни съседка е показана от заместник-министъра на индустрията и технологиите на Турция доктор Четин Али Дьонмез.

Заедно с Пловдив в събитието, в което вземат участие над 250 делегати, се включват и кметове и представители на още няколко общини – Добрич, Кърджали и Видин и други Предвидени са поредност от кръгли маси, в които над 60 водещи турски компании от секторите автомобилостроене, машиностроене, опазване на здравето и туризъм ще показват своите ползи към българската страна. Те ще посетят и индустриална зона „ Гебзе “, която е измежду на бързо разрастващите се в южната ни съседка, желана за вложения от международни компании.

„ Продължаваме да разпространяваме града и локалния бизнес и да разширяваме бизнес опциите за търговия и вложения. Последните години Пловдив се утвърди като желан промишлен център в Югоизточна Европа “, разяснява заместник-кметът, който ще се срещне с две компании, стъпващи с производства в района.

Припомняме, че при започване на декември 2022 година по самодейност на БАИ градът ни беше презентиран от Стефан Стоянов на две капиталови конференции в Сънивейл, Калифорния и Портланд, Орегон в Съединените американски щати.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР