Пловдив излезе като областта в България с най-ниски цени на

...
Пловдив излезе като областта в България с най-ниски цени на
Коментари Харесай

Ето къде са най-евтините бензин и дизел

Пловдив излезе като региона в България с най-ниски цени на горивата през днешния ден. Според класацията на fuelo.net бензин А95 се продава с 4 стотинки по-евтино от междинното за страната, дизелът – с 3 ст, а метанът – с цели 16 ст. Единствено при газта разликата е оскъдна, написа " Марица ".

Днес по бензиностанциите в Пловдив най-масовият бензин се търгуваше сред 2.49 лв. и 2.63 лв.. Дизелът също бе в необятни граници – от 2.85 до 2.95 лв. за литър. Данните от платформата демонстрират още, че цената на бензин А95 от 28 януари насам е без огромни съмнения и се е застопорила към 2.62 лв. приблизително, а дизелът и метанът даже са поевтинели.
-->
" През февруари няма да има особена смяна в цените на горивата, като даже има вид те леко да паднат. В момента няма пазар и няма по какъв начин да има по-високи цени ", безапелационен е Живодар Терзиев, началник на Българската петролна и газова асоциация /БПГА/ пред expert.bg. Според него е допустимо идващия месец горивата в страната леко да нарастнат поради по-голямото ползване на земеделските производители, строителите и превозвачите.

На задържането на цените у нас въздействат и интернационалните цени на горивата. 1 звук дизел сега коства 860 $, колкото преди войната, а преди месеци е стигнал 1400 $.

Не се чака и някакво изключително отражение на цените у нас поради европейското ембарго върху съветски нефт, което влезе в действие на 5 февруари. За България има контрактувана пролонгация и можем да получаваме суровина от Русия и да я преработваме още 2 години.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР