Пловдив и региона стават атрактивни целогодишни туристически дестинации, ако летището

...
Пловдив и региона стават атрактивни целогодишни туристически дестинации, ако летището
Коментари Харесай

Пловдив става целогодишна туристическа дестинация

Пловдив и района стават атрактивни целогодишни туристически дестинации, в случай че летището до града стартира да работи с нискотарифни самолетни компании. Това стана ясно на интернационална среща на туроператорите. Във фокуса на годишния конгрес са културно-историческото завещание и представянето на България на туристическия пазар.

Епископската базилика с изцяло съхранен древен мозаечен под е археологическа находка, която към този момент приковава вниманието на туроператори от целия свят. Обектът е включен в индикативния лист на Юнеско. Заедно с продукта Пловдив Европейска столица на културата е нова туристическа емблема, която усилва приходите, интереса и рекламата на най-стария жив град в Европа.
Николина Ангелкова - министър на туризма: Над 500 000 са в действителност посетителите от началото на годината, което е един растеж от 6%.
Туристическият отрасъл чака и концесията на летище Пловдив, която по думите на министър Ангелкова ще бъде оповестена до края на годината. Когато ниско тарифните авиационни оператори стартират да обслужват терминала, резултатът ще е резистентен растеж на приходите - считат експерти.
Ванко Иванов - член на УС на Съвет по туризъм - Пловдив: Проблемът на този стадий е смесената благосъстоятелност - частна и държавна благосъстоятелност, аз се надявам, че страната ще го реши този въпрос.
В момента летище Пловдив обслужва полети единствено на една самолетна компания. Ако активността му се разгърне, това ще е от изгода за всички - настояват представители на разнообразни туристически сегменти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР