Пловдив и Одрин чертаят обща икономическа карта Средното възнаграждение за

...
Пловдив и Одрин чертаят обща икономическа карта Средното възнаграждение за
Коментари Харесай

Вижте каква е средната заплата на комшиите в Одрин

Пловдив и Одрин чертаят обща икономическа карта

Средното заплащане за нискоквалифициран труд в Одрин е към 2000 нови турски лири на месец, което е към 800 лева Работната заплата за хората с ценз е сред 1000 и 1500 лева и нагоре, разяснява по време на среща с медиите кметът Реджеп Гюркан.

Градоначалникът акцентира, че положителните партньорства сред търговско-промишлените камари в Одрин и Пловдив датират от дълго време. Той се надява както у нас се вършат турски вложения, скоро и български да се насочат към Турция. Разказа, че особено в Одрин и покрайнините най-развит е туризмът, както и земеделието и отглеждането на животни. От туризъм печелели освен хотелиерите и работещите в бранша, а и обвързваните с него - производителите на спално долни дрехи, на плодове, зеленчуци и изобщо на хранителни артикули. Благодарение на туризма процъфтявала и търговията.  

Според Реджеп Гюркан, макар че курсът на турската лира ощетява локалните поданици, Одрин непрестанно притегля туристи, огромна част от които са от България. Потокът от гости не е намалял даже и по време на отлива на летовници през 2016 година А за интернационалните фестивали Какава и Хъдерлез, които се организираха на 5 и 6 май, легловата база в града, която е за 4 хиляди посетители, била резервирана преди 4 месеца.

Кметът на Одрин се похвали с сполучливо осъществения воден цикъл на града, който обезпечава 20 млн. кубически метра вода, идваща от 58 км. По този план е построена и система за филтриране на водата, а скоро ще започва различен  - за преправка на отпадъчните води.  Предстои и замяна на водопроводната мрежа. Част от плановете се осъществят благодарение на европейски средства, като три от тях са българско-турски - с Несебър, Ямбол и Маджарово. По взаимен план работят и със Служба гражданска защита в София. За топлите връзки сред двете страни кметът даде и различен образец - Желязната черква в Истанбул и османската джамия в Разград, които са реставрирани надлежно с турски и български средства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР