Пловдив и Брезово прехвърлиха нивото на заболеваемост, при което учениците

...
Пловдив и Брезово прехвърлиха нивото на заболеваемост, при което учениците
Коментари Харесай

Пловдив и Брезово със заболеваемост над 800 на 100 000, но н...

Пловдив и Брезово трансферираха равнището на заболеваемост, при което учениците минават напълно онлайн. За момента обаче решението е да не се превключва към образование от разстояние - изчаква се новият Национален действен проект за деяние в коронавирус рецесията.

Той ще бъде разгласен до часове - в 17 ч. от министъра на опазването на здравето Асена Сербезова и министъра на образованието и науката акад. Николай Денков, като министър председателят Кирил Петков ще открие събитието посредством видеоконферентна връзка.

Към момента Брезово и Пловдив са двете общини в региона със заболеваемост над 800 на 100 000 на двуседмична база. По досегашния правилник при над 750 на 100 000 се приключва тестването в присъствено образование и всички минават онлайн.

Според поръчката на премиера Кирил Петков от през вчерашния ден обаче, в новия народен проект решителен фактор ще е пълняемостта на леглата в интензивни отделения. Той загатна, че строгите ограничения ще са при постигане на 80%, а по-леки ще се постановат при надскачане на 70% пълняемост на интензивните кревати. Освен това увери, че ще се ползва метод, при който учениците се задържат оптимално присъствено.
Свързани вести Затварят учебни заведения единствено в случай че свършват интензивните легла
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР