Пловдив – градът, който зае 4-то място в престижната класация

...
Пловдив – градът, който зае 4-то място в престижната класация
Коментари Харесай

Пловдив с нова туристическа карта

Пловдив – градът, който зае 4-то място в влиятелната ранглиста „ Най-добра европейска дестинация “ за 2022 година на European Best Destinations и стана №1 в категориите „ Най-добра културна дестинация в Европа “, „ Най-романтични дестинации в Европа “, „ Най-добри винени дестинации в Европа “ и „ Най-добрата дестинация в България “ към този момент разполага с напълно нова, авторска туристическа карта на града. Тя е дело на специалисти от отдел „ Туризъм “ на община Пловдив, изпълнен от Тру Норд ООД и по мнение на експерти е най-хубавата туристическа карта на дестинация в България. Проектът е неповторим за страната.

„ Картата е за целия град Пловдив и е двуезична - на български и британски език. Вече се популяризира в туристическите центрове, туристическите обекти и местата за настаняване и е налична на уеб страницата. Лесно се преглежда от всякакво устройство, тъй като не е належащо да се тегли файл, който след това да се отваря. Достатъчно е да имате достъп до интернет. Отбелязани са съществени пътни артерии, едни от най-важните туристически и културни обекти в града, места за настаняване, заведения за хранене и развлечения, естествени забележителности, спирки на градския превоз и номерата на рейсовете и доста други. Отбелязани са и главните входове на Пловдив “, описаха от отдел „ Туризъм “ на общината.

В проектирането на графичната част на туристическата карта са употребявани няколко типа данни – композиция от кадастрална информация (основно за сградите), Google карти, гис информация, сателитни фотоси и орто-фото проекти, топографски проекти и други

Картата на град Пловдив, се състои условно от две елементи с разнообразни мащаби: страна „ А “ в мащаб 1:4000, която обгръща по-детайлно централната градска част и страна „ Б “, в мащаб 1:10000, която надлежно показва града от по ниска детайлизация. Листът на картата е с размери 50 см/35 см и е с такива пропорции, че може елементарно и тъкмо да се сгъне до джобен формат и да се употребява по-удобно.

За по-добра ориентировка във времето и пространството е нанесена мрежа от квадрати, които в действителността съставляват дистанции от 500 метра или към 5-6 минути вървене пеш. С тяхна помощ ползвателят елементарно би решил опциите си за постигане до мечтаното място. На картата са показани пешеходните пространства, нанесени са всички улици, пешеходни пътеки по основните направления, всички подлези и надлези.

Пътните артерии са структурирани в три съществени класа – булеварди, основни и второстепенни улици. Отбелязани са едни от най-важните туристически и културни обекти в града с конвенционален знак и неповторим номер, позиционирани са места за настаняване, заведения за хранене и развлечения, естествените забележителности, като релефът на тепетата е изобразен по този начин, че да подсказва смяна във височина, също по този начин е маркирано и времето за нанагорнище.

За изцяло обмисляне на маршрута са нанесени всички спирки на градския превоз и номерата на рейсовете. Отбелязани са и местата за паркиране, зоните за спорт и отдих и други В туристическата карта са употребявани и особено основани неповторими пиктограми. Картата е в две езикови версии – на български и на британски езици.

Поместена е легенда с употребяваните пиктограми, също по този начин и QR код, който посредством сканиране с мобилно устройство има опция за по-детайлно разглеждане, включително могат да се видят и особено направените за плана триизмерни изображения на някои здания в града. Картата може да се преглежда и онлайн през туристическия портал на града.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР