Пловдив. Единадесетото издание на фестивала Дефиле на младото вино“ ще

...
Пловдив. Единадесетото издание на фестивала Дефиле на младото вино“ ще
Коментари Харесай

Единадесетото издание на фестивала „Дефиле на младото вино“ ще се проведе в Пловдив

Пловдив. Единадесетото издание на фестивала „ Дефиле на младото вино “ ще се организира в Пловдив, оповестиха за Радио " Фокус " – Пловдив от Общината. Традиционно събитието се случва през третия уикенд на ноември. Тази година това са датите 15, 16 и 17 ноември, в които уредниците от „ Съвет по туризъм – Пловдив “, с финансовата поддръжка на Община Пловдив по програмата за развиване на туризма, са подготвили богата съпътстваща стратегия.
Началото на фестивала ще бъде сложено с колоритното Дионисиево шествие от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от отбор „ Тракия ” на 15 ноември (петък), от 13.00 ч., с което посетителите ще бъдат поведени на незабравима винено-кулинарна обиколка измежду историческите полезности на Стария град.
Богът на виното Дионис ще отвари първата бъчва младо вино на определен участник – златен медалист от предходното издание, с което ще се даде формалния старт на дегустациите, които ще се проведат в трите дни както следва: петък, 15 ноември – 14.00-18.00 ч., събота, 16 ноември – 11.00-18.00 ч., и неделя, 17 ноември – 11.00-17.00 ч.
Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните местоположения, както и да закупят авансово пакети от Bilet.bg. Един жетон дава право на една дегустация. Пакетите, от които може да избирате съдържат жетони, брандирани чаши, държачи за чаши, брандирани торбички с разделяне за 2 бутилки вино и тирбушони.
С над 10 годишна традиция „ Дефиле на младото вино “ се подреди измежду най-мащабните туристически събития в Община Пловдив. Фестивалът поддържа и разпространява българското винопроизводство и обичайна българска храна.
Началото е сложено с присъединяване на 16 български мазета в 6 възрожденски къщи в Стария град на Пловдив през 2009 година. Десет години по-късно празникът дава опция на пловдивчани и посетители на града от над 50 страни от целия свят да се допрян до историята и културата на Пловдив, пробвайки усета на цяла България. Броят на участниците в юбилейното издание през 2018 година е над 45, локациите в Стария град са към този момент над 12, а посетителите доближиха рекордните 23 000 души.
За събитието уредниците дружно с Plovdiv CityCard приготвят особено туристическо предложение: Plovdiv City Card – „ Дефиле на младото вино “. Това е лимитирана серия City Card, която важи единствено за дните на събитието и включва цялостен пакет дегустации, посещаване на културни и исторически забележителности, както и отстъпки в избрани обекти.
Съветът по туризъм - Пловдив и Община Пловдив провеждат „ Дефиле на младото вино ” в интензивно съдействие с ОИ „ Старинен Пловдив ”, Регионален Исторически музей и Регионален Етнографски музей, Градска художествена изложба, Университета по хранителни технологии – Пловдив, и Фондация „ Пловдив 2019 “, професионалните гимназии и висшите образователни заведения, всички участници във винения бизнес.
„ Дефиле на младото вино ” заема значимо място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР