Пловдив 2019 обявява отворена покана Наследство за 2023 година за ...

Пловдив 2019 обявява отворена покана Наследство за 2023 година за

“Пловдив 2019“ с отворена покана за проекти за 1 млн. лева

„ Пловдив 2019 ” афишира отворена покана „ Наследство ” за 2023 година за планове на обща стойност 1 000 000 лв.. С новия тригодишен проект фондацията не престава да поддържа културата в града фондацията афишира трета отворена покана след годината на купата с ясна посока да резервира сполучливия модел за развиване на наследството от самодейността „ Европейска столица на културата “.
Прочетете още
През тази година Общински съвет-Пловдив поддържа тригодишен проект за работа на „ Пловдив 2019 “, с което дадоха опция на екипа на фондацията не единствено да продължи да поддържа едни то най-мащабните събития в страната, само че и да подсигурява съфинансиране на планове по Плана за възобновяване и резистентност.

Досегашните две предложения по стратегия „ Наследство “ работиха за запазването и одобряването на основаните партньорства сред културните оператори, институциите, артистите, изкуствата след набраната инерция от споделения триумф през 2019-а. Програмата съумя да даде опция за развиване на 120 планове и събития в две тежки и непредвидени години за бранша в следствие на пандемията от COVID-19.

Основен приоритет на фондация „ Пловдив 2019 “ и в актуалната отворена покана е подпомагането на културните организации от града и страната като се концентрира върху разрастване на капацитета на пространствата и сцените, развиването на фестивалната еднаквост на града на културната карта на Европа.

В състезанието могат да вземат участие културни организации и самостоятелни куратори и актьори от България с оферти за реализация на събития и фестивали на територията на град Пловдив, представящи: образни изкуства, спектакъл, танц, кино изкуство, музика, литература, снимка, занаяти в тяхното разнообразие, изкуство в обществени пространства, цифрови изкуства, дизайн и развиване на потенциал в сферата на привличане на публика/трансферът на познания, както и креативен промишлености.

Периодът на кандидатстване е от  7. ноември до 15. декември 2022 година, а календарът от събития може да стартира най-рано на 1. февруари 2023 година и да продължи до 1. декември 2023 година

Общият бюджет за актуалната отворената покана е 1 000 000 лева., а направленията и тази година са две и дават опция за реализация на фестивали и събития с друг мащаб и публики.  Категория 1 е за „ Фестивали и огромни събития ”, където кандидатстването за финансиране е без избран предел на дотацията, а личният принос е от най-малко 40 % от общата стойност на плана. Категория 2 е за „ Малки планове ” до 20 000 лева. с минимум 30% самоучастие.

Важно изискване е, че Фондация „ Пловдив 2019 “ ще има опция да изплаща задатъци по актуалната отворена покана единствено след утвърден и гласуван от Общинския съвет на Пловдив бюджет на Фондация „ Пловдив 2019 “ за 2023 година, само че сключването на контракти с всички утвърдени участници може да се случи още през януари месец 2023 година, с цел да не се ограничи своевременният старт на подготовката по плановете. Съставът на журито се състои от 7 експерти в сферата на културата и изкуствата. Съставът ще бъде разгласен след крайния период за присъединяване в отворената покана.

Източник: trafficnews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg