Плоският данък облагодетелства хората с високи доходи, повече отколкото тези

...
Плоският данък облагодетелства хората с високи доходи, повече отколкото тези
Коментари Харесай

Българският Бизнес Се Вцепени! Тотална Промяна В Наъците!

" Плоският налог облагодетелства хората с високи приходи, повече в сравнение с тези с ниски, само че анулацията му би довела до отрицателни финансови последствия за повече хора, най-много от междинната класа ", безапелационен беше финансовият министър.

Според данните на синдикатите плоският налог не извършва своята роля да предизвиква вложенията и да покачва благосъстоянието.

" Нека мислим по какъв начин таксуваме бизнеса и по какъв начин таксуваме хората, това отбягна от този спор. През тези 10 години и двете са плоски обаче стана прекачване от компаниите върху хората. Как стана по този начин? ", сподели Димитров.

От КНСБ оферират да бъде върнат необлагаемия най-малко на равнището на минималната работна заплата и да бъде повишен оптималния облагаем приход на 3000 лв..

Според синдиката, това ще остави у всеки българин в джоба му към 600-700 лв. на годишна база, т.е. това не се вмества в теориите, че видите ли подвигаме налозите.

Ако бъде признато въвеждането на необлагаем най-малко, бюджетът би изгубил сред 1 милиарда и 2 милиарда лв. доходи, пресметна министър Горанов. Той въпреки всичко призна, че плоският налог е в изгодата на богатите.

" След тези 10 % има едни чисти приходи, с които можеш да си купуваш яхти, да караш ролс ройси, да дразниш хората, всичко това е - да част от казуса на плоското облагане ", уточни той.

Горанов също по този начин напомни, че сегашната коалиция е поела уговорката да не подвига налозите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР