Площад Славейков“, огласен от красивите думи на най-добрите млади поети

...
Площад Славейков“, огласен от красивите думи на най-добрите млади поети
Коментари Харесай

Завърши първият шампионат по поезия на софийските училища „Млада метафора“

„ Площад „ Славейков “, огласен от красивите думи на най-хубавите млади поети на София!

Радвам се, че в първия шампионат по лирика „ Млада метафора “ успяхме да предизвикваме стотици възпитаници от софийските учебни заведения да се включат в конкуренция, отдадена на словото. Браво на екипа на Столична библиотека и благодарности към всички създатели, взели участие като лектори и арбитри! “ – каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош. Той връчи премиите на спечелилите от НГДЕК „ Св. Константин Кирил Философ “ с началник Ивана Танушева, както и на подгласниците от Частна немска гимназия „ Ерих Кестнер “ с началник Калоян Христов. 

Финалният дуел от шампионата по лирика се организира на 29 юни на площад „Славейков“, арбитри бяха Георги Господинов, проф. Михаил Неделчев и Иван Ланджев.

„ Млада метафора: шампионат по лирика на софийските учебни заведения “ е самодейност на Столична библиотека, която се осъществя с финансовата поддръжка на Столична община – Програма „Култура“. Целта на плана, извършен в съдействие с Регионално ръководство на образованието – София-град, е да се укрепят и покачат културните и читателските пълномощия и познания на учениците, тяхната мотивация за включването им в културния живот на столицата, като се предизвика изобретателното развиване на младите създатели измежду учениците в горен курс на образование (8. – 12. клас).

Първият стадий, извършен през април и май, включваше работилници с поета Бойко Ламбовски (творческо писане), с артиста Стефан Щерев (сценично показване на текстове), с артиста, музикант и стихотворец Стефан Вълдобрев (съчетаване на лирика и музика). Арбитри на срещите бяха Мирела Иванова, Кристин Димитрова, Аксиния Михайлова, проф. Пламен Дойнов, доцент Йордан Ефтимов.

Предстои издаване на алманах с най-хубавите стихове на младите поети, както и основаване на видеоклипове с техни произведения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР