Плодовите сокове могат да бъдат по-опасни за здравето от подсладените

...
Плодовите сокове могат да бъдат по-опасни за здравето от подсладените
Коментари Харесай

Плодовите сокове били по-опасни за здравето от газираните напитки?

Плодовите сокове могат да бъдат по-опасни за здравето от подсладените газирани питиета , защото усилват риска от ранна гибел, написа в. " Дейли мейл ".

Прекомерната приложимост на плодов сок , даже и когато той е 100% естествен, може да увеличи риска ни да умрем преди да достигнем старини с 24%. За съпоставяне, от газирани питиета същият съдбовен % е единствено 11%.

Авторите на проучването от американските университети " Емъри " и " Корнел " ни успокояват, че не ни грози риск, в случай че консумираме по една чаша сок на ден от 150 мл . Но в случай че прекаляваме с тези питиета, излагаме на заплаха нашето здраве. Американските учени наблюдавали данните на 13 440 души. Те трябвало да опишат какъв брой плодови сокове и подсладени газирани питиета употребяват на ден.
 iStock/Getty Images
В интервал от 6 години били установени 1000 смъртни случая заради разнообразни аргументи и 168 умряли от сърдечносъдови болести. От получените данни се оказало, че хората с най-голяма консумация били с 11% нараснал риск от ранна гибел за всеки спомагателни 350 грама консумация на подсладени газирани питиета . И с 24% риск за всеки спомагателни 350 грама употребявани плодови сокове.-->

С проучването си учените предизвестяват, че високата консумация на захар, даже и при натуралните сокове, неизбежно се отразява на нашето здраве. " Стопроцентовите плодови сокове и подсладените газирани питиета имат доста общи неща - в тях доминира захарта и водата ", твърди един от създателите на проучването доктор Гюнтер Кюнле.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР