Плодовите сокове могат да бъдат по-опасни за здравето от подсладените

...
Плодовите сокове могат да бъдат по-опасни за здравето от подсладените
Коментари Харесай

Изследване: Плодовите сокове увеличават риска от ранна смърт

Плодовите сокове могат да бъдат по-опасни за здравето от подсладените газирани питиета, защото усилват риска от ранна гибел, написа в. " Дейли мейл ", цитирайки проучване от американските университети " Емъри " и " Корнел ".

Прекомерната приложимост на плодов сок, даже и когато той е 100 % естествен, може да увеличи риска ни да умрем преди да достигнем старини с 24 %. Oт газираните питиета същият съдбовен % е единствено 11 на 100.
Да изпиеш 12 литра сок от захарна тръстика на екс (ВИДЕО) Такова предизвикателство насочи притежателят на магазин за сокове към клиентите си
Авторите на проучването предлагат да пием по една чаша сок на ден, с цел да не рискуваме здравето си.

Американските учени наблюдавали данните на 13 440 души . Те трябвало да опишат какъв брой плодови сокове и подсладени газирани питиета употребяват на ден. В интервал от 6 години били установени 1000 смъртни случая заради разнообразни аргументи и 168 умряли от сърдечносъдови болести.
Увеличава се известността на по този начин наречените фреш питейни заведения Те оферират сокове от прясно изцедени плодове и зеленчуци, които тонизират и са потребни за стомашно-чревния тракт
От получените данни се оказало, че хората с най-голяма консумация били с 11 % нараснал риск от ранна гибел за всеки спомагателни 350 мл консумация на подсладени газирани питиета. И с 24 процентов риск за всеки спомагателни 350 мл употребявани плодови сокове.

С проучването си учените предизвестяват, че високата консумация на захар , даже и при натуралните сокове, неизбежно се отразява на нашето здраве.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР