Плодовете заемат особено важно място в храненето на човека, те

...
Плодовете заемат особено важно място в храненето на човека, те
Коментари Харесай

Ето кои са най-полезните плодове на планетата

Плодовете заемат изключително значимо място в храненето на индивида, те са една от групите храни, приети за водач в здравословното хранене. Основен източник на витамини, минерали, влакнини, органични киселини и въглехидрати, както и изключително обсъжданите в последно време фитохимикали с мощно антиокислително деяние върху организма. Редовният им банкет е най-сигурният метод за запазване на положително здраве и дългоденствие.
Вижте кои са най-здравословните плодове:

Грейпфрут
Освен че е превъзходен източник на витамини и минерали, той е прочут със способността си да подкрепя отслабването и понижава инсулиновата устойчивост. Също по този начин е потвърдено, че яденето на грейпфрут понижава равнищата на холестерола и оказва помощ за попречване на камъни в бъбреците.

Ананас
Сред тропическите плодове ананасът е хранителна суперзвезда. Една чаша ананас обезпечава 131% от референтния дневен банкет на витамин С и 76% на манган. Ананасът съдържа и бромелаин - примес от ензими, известна със своите противовъзпалителни свойства.

Авокадо
Повечето плодове са с високо наличие на въглехидрати, до момента в който авокадото се състои основно от потребни мазнини. В него има олеинова и мононенаситена мазнини, както и калий, фибри и магнезий.

Боровинки
Те имат впечатляващ хранителен профил и са изключително богати на фибри, витамин С, витамин К и манган. Боровинките също имат извънредно високо наличие на антиоксиданти и са известни с мощното си влияние върху имунната система.

Ябълки
Ябълките са измежду най-популярните плодове и също така са извънредно хранителни. Те съдържат огромно количество фибри, витамин С, калий и витамин К, също по този начин обезпечават някои витамини от група В.
Проучванията демонстрират, че антиоксидантите в ябълките могат да подкрепят здравето на сърцето и да понижат риска от диабет вид 2, рак и Алцхаймер.

Нар
Нарът е измежду най-здравословните плодове. Доказано е, че равнищата му на антиоксиданти са три пъти по-високи от тези в зеления чай и аленото вино. Проучванията също по този начин демонстрират, че има противовъзпалително деяние и може да помогне за понижаване на риска от рак.

Манго
Мангото е отличен източник на витамин С. То също по този начин съдържат разтворими фибри, които могат да обезпечат доста изгоди за здравето. Освен това има мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да оказват помощ за понижаване на риска от вируси.

Ягоди
Ягодите имат високо наличие на витамин С, манган, фолиева киселина и калий. В съпоставяне с други плодове, те имат релативно невисок гликемичен показател. Освен това са с висока антиоксидантна стойност, а потреблението им оказва помощ да се понижи риска от хронично заболяване.

Лимони
Лимоните са доста здравословен цитрусов плод, прочут с високото си наличие на витамин С. Те подкрепят здравето на сърцето заради техния капацитет за намаление на кръвните липиди и кръвното налягане.

Диня
Динята е с високо наличие на витамини А и С. Освен това е богата на някои значими антиоксиданти, в това число ликопен, каротеноиди и кукурбитацин Е. От всички плодове динята е един от най-богатите на вода плод – 92%
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР